• Frisks alldeles egna, Jörgen Edlund. Foto: Stefan Hedström
  • Träning inför loppet. Foto: Stefan Hedström

Spring för livet - Cityloppet anländer

- samla pengar mot diabetes

Nu kan du anmäla dig till Cityloppet, som anordnas för första gången 26/4. Det är Frisk Sport & Fitness som har startat loppet för att hjälpa unga med diabetes.

Jörgen Edlund, chef på Frisk Sport & Fitness, har varit med och arrangerat och startat den nya löpartävlingen. För honom är diabetes en fråga som ligger nära hjärtat.

– Min dotter har diabetes, så jag har länge funderat på hur man kan hjälpa till. Dessutom är ju friskvård något jag brinner för, så det här är perfekt, säger Edlund.

En insamling för unga

Cityloppets insamling kommer framförallt att finansieras av sponsorpengar som oavkortat går till Barndiabetesfonden. Det kommer även att vara en anmälningsavgift för att delta.

– Det kostar 199 kronor att anmäla sig, men då ingår det en tröja och lite diverse i en goodybag, säger Jörgen Edlund, överskottet av dessa pengar går också till Barndiabetesfonden.

Om du behöver lite extra motivation för att tävla kommer det även att vara en prisutdelning till de tre första i mål. Cityföreningen kommer också att lotta ut tio pris bland deltagarna.

– Vad priserna är kan vi inte avslöja än, säger Jörgen Edlund och skrattar.

Chip i skorna

Målet är att få ihop 500 löpare till det första Cityloppet, där man kan välja ett spår på antingen 5 eller 10 kilometer.

Man kommer också att kunna följa de tävlande genom Cityloppets hemsida.

– Alla kommer att få ett litet chip i skon så att man kan följa dem och se hur långt de sprungit, säger Jörgen Edlund.

Information om hur du anmäler dig hittar du på www.cityloppet.se. Start, mål och varvning sker vid Gyllentorget. Nummerlappar hämtas ut på Frisk Sport & Fitness fredagen 25/4 klockan 14-20 samt lördagen klockan 09-10.