• Fredrik Johnsson Annika Thunqvist och Daniel Kullgard kan konstatera att intresset för Squashhjälpen är jättestort. Foto: Tommy Pettersson

Squashstöd till Musikhjälpen

Den 13 till 19 december rullar Musikhjälpen in på Stora torget med sin glasbur för en sex dagar lång direktsändning tillika en insamling till förmån för insatser mot klimatkrisen.
Intresset är som vanligt skyhögt inför den åttonde upplagan och många privatpersoner såväl som föreningar har hakat på och vill hjälpa Musikhjälpen.

Alla kan spela

Linköpings Squashklubb, Linköping Squashcenter och UCS Swedish Open Squash 2016 arrangerar nu på söndag ”Squashhjälpen 2015” för att kunna bidra med pengar och engagemang.

Tillsammans med squashsugna människor ska dessa organisationer se till att det pågår en squashmatch dygnet runt i en vecka. Nybörjare, motionärer och elitspelare är välkomna att delta mellan söndag den 13 till och med lördag den 19 december.

– Vår målsättning är att alla som är med och deltar lämnar ett frivilligt bidrag på 100kronor per person och timme. Pengarna går oavkortat till musikhjälpens insamling. Vi vill visa att vi tar ansvar både på och utanför Squashbanan genom att bidra med en insättning i den digitala bössan ”Squashhjälpen Linköping ”, säger, Daniel Kullgard som är en av initiativtagarna till arrangemanget. Han fick idén när han lyssnade på radion om insamlingsveckan.

– Man kan även stödja insamlingen dagsponsor där man marknadsföra sitt företag tillsammans med oss under en dag, få tillgång till banan för squashspel och skänka pengar till musikhjälpens insamling.

Till sin hjälp har Daniel Kullgard två verkliga Squashprofiler i Linköping. Ständige elitspelaren samt arrangören av Swedish Open Squash 2016 , Fredrik Johnsson och ägaren till Linköping Squashcenter Annika Thunqvist. Annica upplåter alla banor hyresfritt hela veckan för arrangemanget som den ambassadör hon är för sporten och en förkämpe för klimatet.

Insamlingstävling

– Vi ska se till att den insamlingstävlingen blir den längsta sammanhängande squashmatchen i hela världen och vårt mål är att få in mellan 30 till 50 000 kronor under veckan, säger Fredrik Johnsson.

– Vi räknar att det ska vara fullbokat hela tiden med minst 300 spelare, säger Annika Thunqvist.