• Christoffer Sjögren har tidigare prisats för entreprenörsanda. Foto: Tommy Pettersson

Städarna etablerar sig i regionen

Städarna Sverige är ett av Sveriges största privatägda städbolag och har över 180 medarbetare man är verksamma i Norrköping, Linköping, Nyköping, Uppsala, Enköping, Katrineholm och Göteborg.

Nu ökar städarna tempot genom etableringar i Motala och Örebro och man satsar på unga entreprenörer.

Unga chefer

Under oktober etablerar sig Städarna på två nya orter i Sverige. Etableringsorterna blir Motala och Örebro som startas tillsammans med Filip Printzell i Motala och Filippa Klippel i Örebro. Båda två blir rekordunga vd:ar i sina kommuner. Ambitionen är att under perioden 2016 - 2017 skapa minst 15 nya arbetstillfällen per etableringsort.

– Att etablera oss i dessa två städer är ett naturligt steg i vår expansionsplan. Både Motala och Örebro ligger bra till geografiskt då vi sedan tidigare har kontor i flera av deras grannstäder. Vi tror dessutom att det finns en stor framtidspotential i städerna och att de kommer att fortsätta växa, säger, Christoffer Sjögren, vd på Städarna Sverige AB.

Yngst

Örebroaren Filippa Klippel blir städkoncernens yngsta vd då hon precis fyllt 19 år. Motalabon Filip Printzell blir koncernens näst yngsta vd då han endast är två månader äldre än Filippa. Filip och Filippa tog studenten så sent som i somras och har under skoltiden visat framfötterna och drivit otroligt framgångsrika UF-företag.

– Många kanske tycker att vi är galna som vågar satsa en sådan här viktig etablering på så unga människor, men vi är inte det minsta oroliga. Båda två är entreprenörer uti fingerspetsarna och kommer sköta denna etablering bra.

Städarnas senaste etableringsstad Katrineholm drivs av 20 åriga Ebba Bauer Zetterblom och har på rekordtid endast nio månader vuxit till över tio medarbetare. Detta är enligt Städarna bevis på att åldern bara är en siffra.