Stadsbiblioteket anordnar många aktiviteter

Den så efterlängtade sportlovsveckan kommer allt närmare och under vecka åtta är den i full gång. Många roar sig med att åka iväg på skidsemester, medan andra hellre väljer att ta den lite lugnare vägen för att koppla av och sova ut ordentligt.

Vi har tagit tempen på vad Linköpings stadsbibliotek anordnar. De är en av de aktörer som anordnar allra flest aktiviteter och vad det gäller utbudet för de som vill stanna kvar i staden men heller inte vill ligga på latsidan, utan vill hitta på saker på sina lediga dagar, så är det stort.

Som vanligt

Elin Rungstad är barn- och ungdomsbibliotekarie på Linköpings stadsbibliotek. Hon är delvis även ansvarig för att sätta programmet för vad de erbjuder för sportlovsaktiviteter. Om 2017 års utbud säger hon att det är ungefär som det brukar vara varje år.

– Vi tror att många kommer att uppskatta våra sportlovsaktiviteter. Det brukar de göra och jag tror inte att i år blir något undantag, säger Elin Rungstad.

Skriva och film

Det finns inte några direkta nyheter som inte har funnits med på programmet tidigare, utan i stort är det samma programpunkter som det har brukat vara i ett par år.

Bland annat anordnas "Skriv på lovet". Det är en speciell aktivitet där deltagarna delas in i två grupper och får lära sig mer om hur man skriver en bra historia. Totalt ägnar varje grupp fyra timmar som är uppdelade på två dagar, att skriva och lära sig mer om skrivtekniken.

Under torsdagen anordnas en filmvisning Ratchet & Clank. Den är för barn från sju år och uppåt och visas i bibliotekets djungelrum.

Konstinstallation

En liten nyhet som går att göra på lovet är att besöka den nya utställningen av målade flaskor. Det är barn och ungdomar som har skapat konst av flaskor under Linköpings stadsfest och Gatuliv som ägde rum i slutet av den gångna sommaren som nu ställs ut tillsammans. Den invigdes för ett tag sedan och är egentligen ingen aktivitet som bara tillhör sportlovet, men Elin Rungstad rekommenderar alla att ändå gå och se installationen.

Precis som tidigare anordnar de även en tipspromenad varje dag under lovet. I år sammanfaller det med Modersmålsdagen, vilket har gjort att temat för frågorna är "Världens språk".

Om årets sportlovsprogram säger Elin Rungstad så här:

– Vi är nöjda och hoppas och tror att de som vill besöka oss också kommer att tycka det.