• Kristina Edlund var med vi spadtaget. Foto: Inger Kannerstål
  • Det symboliska spadtaget togs inomhus. Foto: Inger Kannerstål

Stadsdelen Folkets park utvecklas

Gamla anrika Folkets park håller sakta men säkert på att få en ny skepnad och ett nytt innehåll. Cupolen och parkmarken är kvar men runt omkring växer en helt ny stadsdel fram.

I veckan togs första spadtaget för bostadsrättsföreningen Rotundan i Folkets Park. Spadtaget togs för att bygga ytterligare 42 lägenheter i området.

Köpte marken

HSB Östergötland köpte det gamla parkområdet i Folkets Park för flera år sedan och planerar att bygga totalt drygt 330 bostäder i form av fem bostadsrättsföreningar och egenägda hem.

Försäljningen för lägenheterna i Rotundan började i oktober och intresset har varit stort. Försäljningen och har gått väldigt bra och idag är redan 12 lägenheter sålda och ett antal andra är reserverade.

Bostadsrättsföreningen Rotundan är områdets andra bostadsrättsförening och det är ett boende för dem som vill bo i ett område som vill ha nära till centrum eller till Valla friluftsområde. Beräknad inflyttning är kring sommaren 2016.

Nästa projekt

Vid det symboliska spadtaget medverkade bland annat kommunalrådet Kristina Edlund från Linköpings kommun, Peter Lindgren, VD HSB Östergötland och Karin Fischer, projektledare HSB Östergötland.

– Nu går vi vidare och planerar säljstart till hösten 2015 för bostadsrättsföreningen Teatern som är nästa bostadsrättsförening i Folkets Park, säger Peter Lindgren.