• Anrika Stallet kommer att bli behandlingshem om ägaren Tord Önnegren får som han vill. Foto: Patrik Ekström

Stallet blir behandlingshem och mer

Turerna till den klassiska krogen och hotellet har varit många, krångliga och lite otursförföljda men nu ska det bli ordning på torpet då nya ägaren Tord Önnegren på fastighetsbolaget Roomzzz AB köpt den anrika byggnaden.

Tord Önnegrens bolag Roomzzz AB äger och förvaltar en skola, kontor och bostäder främst i Motala. Bolagets säte finns i Linköping men nu tar de allstå steget och går in som ägare till Stallet med vidhörande simhall i Åtvidaberg.

– Man ska vara på det klara med att detta är en väldigt fin byggnad och den var i bra skick med tanke på den tid den legat för fäfot. De inventarier som vi fick med i köpet håller även de mycket hög kvalité men visst finns det att göra. Bland annat finns det en vattenskada längre in i lokalen som vi precis har börjat att reparera, berättar Tord Önnegren då vi samtalar om hans köp av den anrika byggnaden. Tord Önnegren är klar över hur han vill ha saker och ting.

Simhallen blir kvar

– Simhallen kan vi inte göra så mycket åt om vi inte lägger ett golv över själva simbassängen och det är inte heller aktuellt. Jag tror att simhallen kommer att öppna så småningom och vi för lite diskussioner med några intressenter. När det kommer till själva Stallet måste man vara på det klara med att det som har varit aldrig kommer tillbaka. Det kommer aldrig att öppna som ett hotell och en restaurang som är öppet för allmänheten och varje dag. Däremot är det fullt möjligt att man startar upp en verksamhet där man jobbar med catering, olika fester som bröllop och med olika event. Ställen att gå ut och äta på finns det tillräckligt av ändå, säger Tord Önnegren framsynt.

Toppskick

– När det kommer till köket så visade jag upp det för en krögare tidigare idag och han slogs av vilken fin resurs vi har! Det renoverades för ett par år sedan och har nästan inte använts alls sedan dess. Här skulle man nog kunna producera mat till säkert tusen personer. Så stort är köket.

Det måste dock till mer verksamhet för att få Stallet på fötter igen. Därför har Tord tänkt sig någon form av behandlingshem. Detta har dock stött på patrull då uppgifterna kommit ut i annan media och bland annat har styrande politiker i Åtvidaberg uttalat sig. Tord Önnegren tar dock det hela med ro.

Måste vara lönsamt

– Alla har rätt att tycka och tänka vad de vill men äger man inte det man uttalar sig om har man inte heller någon rätt att bestämma över den verksamhet som ska bedrivas i den byggnad jag förvärvat. Sedan vill jag göra klart en gång för alla att det inte handlar om något behandlingshem för grovt kriminella eller narkomaner utan detta är ett hem för människor med andra problem. Nu ska jag inte uttala mig om den verksamheten som en annan aktör ska bedriva men jag ville ändå lägga saker tillrätta. Jag förstår att Stallet är en viktig symbolisk byggnad för kommunen och dess innevånare men det måste ändå drivas affärsmässigt och så att det lönar sig för den äger och driver det, avslutar Tord Önnegren på Roomzzz AB som alltså, sedan en tid, är nya ägare till Stallet och simhallen.