• Fredrik Törnqvist ser fram emot Bo- och samhällsexpot i september. Foto: Tommy Petersson
  • Det finns mycket som sticker ut på området bland annat ett designradhus. Foto: Tommy Pettersson

Stångåstaden bygger i Vallastaden

Stångåstaden är djupt delaktiga i den framväxande stadsdelen Vallastaden och i det stora bo- och samhällsexpot 2017. Konstigt vore väl det annars. Det kommunala bolaget agerar lok för bostadsproduktionen i Linköping just nu. Vid årsskiftet hade man cirka 900 lägenheter under byggnation och 2017 ser ut att bli en ännu större produktionsår för Stångåstaden.

Den 2 till 24 september genomförs Vallastaden 2017, ett bo- och samhällsexpo, ett forum med ny kunskap och samhällsdebatt. Under tre veckor arrangeras utställningar och guidade turer genom kvarter och parker, branschdagar varvat med inspirationsföreläsningar.

40-tal hemutställningar

Bo- och samhällsexpot kommer man att visa upp sina projekt med radhus, lägenheter och Studentbostäder. Dessuom öppnar Stångåstaden och dotterbolaget Studentbostäder ett gemensamt servicekontor i Vallastaden. Planen är att öppna kontoret i samband med Linköpings expo i september 2017. Det nya servicekontoret byggs i Studentbostäders hus vid Torget i Vallastaden. Precis intill Campushallen.

– Med det nya servicekontoret förbättrar vi vår service till kunder som bor, studerar eller arbetar på Linköpings universitet, i Mjärdevi, i Lambohov och Vallastaden. säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden och fortsätter.

– Stångåstaden och Studentbostäder har flera projekt i Vallastaden och med sina 183 nyproducerade bostäder är Studentbostäder den största aktören i den nya stadsdelen. Bland Stångåstadens projekt märks unika designradhus och en drömlägenhet, visningslägenhet, där planlösningen går att förändra efter en familjs behov.

Hållbarhetsfokus

Stångåstaden jobbar också intensivt med hållbarhetsfrågor och man har nått årsmålet, 2016, för sitt energibesparingsprogram. Vilket betyder att bolaget ska spara 25 procent köpt energi till år 2025.Detta hållbarhetsarbete sitter som hand i handsken i Vallastaden med sina specifika krav på byggnationen.

– Vi och Studentbostäder har ett jättestort engagemang i Vallastaden och det ska bli väldigt intressant att få visa upp vår nya spännande projekt på Bo- och samhällsexpot, säger Fredrik Törnqvist.

 

Stångåstaden under 2016?

Drygt 900 nya lägenheter har varit och är under byggnation, vilket motsvarar ungefär 50 000 kvadratmeter

hela 1 745 inflyttningar har genomförts

Renoverat cirka 300 lägenheter motsvarande 19 000 kvadratmeter