• Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist söker ständigt nya talanger. Foto: Fanny Miles

Stångåstadens rekryteringsarbete uppmärksammas

I mars avslöjas vinnaren av Universum Awards tävling där Stångåstaden som enda företag i sin bransch är ett av de fem nominerade företagen. Det är den framgångsrika satsningen på kompetensförsörjningen som lett till nomineringen.

Det internationella företaget Universum intervjuar årligen cirka 500 000 studenter i flertalet länder. Tack vare samarbetet med över 2 200 akademiska institutioner väljs årets pristagare ut.

Vem som helst kan nominera företag till detta årliga pris som i år delas ut för femtonde gången.

Universums motivering till nomineringen lyder: ”Detta företag har ett mycket stort engagemang i kompetensområdet och frågorna är väl förankrade i ledningen. Företagets vd betonar själv vikten av arbetet och deltar själv aktivt i attraktionsarbetet. Företaget lyfter vidare fram personer i profileringen som visar på den bredd av möjligheter som finns för unga människor inom företaget. Företaget har vidare varit banbrytande i sin bransch genom att vara först med att aktivt och tydligt utåt arbeta med attraktionsfrågorna.”

Vill åt toppskiktet

Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist är mycket glad över nomineringen men hyser inga större förhoppningar om att ta hem segern bland de andra nominerade jättarna.

– Vi får hoppas det går bra. Jag är mycket glad över nomineringen och att vårt arbete uppmärksammas nationellt. Det är väldigt viktigt för oss att vara med och tävla om de unga talangerna. Vi vill visa på vår breda verksamhet, och hur en stad påverkas både av social hållbarhet och av miljö. Rent generellt har vi som ambition att vara ett steg före, säger han.

Sommarjobbsaudition

Företaget fortsätter att arbeta aktivt med sin kompetensförsörjning under kommande år, eftersom det och kundnöjdheten är nyckelfaktorer för hur de ska lyckas i framtiden. Deltagande i arbetsmarknadsmässor som Larm och Team är två tillfällen där de visat framfötterna för studenterna. De har också satsat på trainees med olika profiler, och till yngre ungdomar har de haft en sommarjobbsaudition.

– Det är väldigt olika nivåer på våra tjänster, och det är viktigt att skapa intresse för oss. Det är givande för båda parter, då alla som varit trainee hos oss har fått jobb, fortsätter Törnqvist.

– Det är första gången ett kommunägt fastighetsbolag är nominerat, säger Martin Strömqvist, Universum. Nomineringen grundar sig på Stångåstadens strategiska arbete med kompetensförsörjningen och dess fokus på hållbarhet och miljö.

Vinnaren presenteras i Stockholm den 12 mars 2015.