• Steffo dansar tillsammans med Cecilia Ehrling: Foto: TV4
  • Juryn med färgstarka Tony Erving i spetens är så klart också med. Foto: TV 4

Steffo svänger sina lurviga live

Linköpingssonen Steffo Törnquist gjorde succé när han var med i TV4s tittarnas favorotprogram "Let´s dance". Nu ger sig hela spektaklet ut på turné och den 29 oktober kommer de till Linköping.

De första klara dansparen till den storslagna Sverigeturnén Lest dance Live" i höst är nu klara och dessa är , TV4-profilen Steffo Törnquist, artisten Elisa Lindström och programledaren Alexander “Rackaralex" Hermansson. Tillsammans med sina professionella danspartners kommer de tävla om att bli kvällens vinnare under höstens Sverigeturné med "Let’s Dance Live". De fyra resterande dansparen utannonseras inom kort.

Spektakulär show

"Let’s Dance Live" är en spektakulär dansshow med live-musik, i ett koncept som gjort stor succé i Storbritannien. Nu kommer det till Sverige! Publiken på plats i arenorna får återse några av tv-programmets mest älskade danspar och genom sms-röster avgöra vilket av de sju paren som vinner kvällens show. Med på turnén förutom de välkända dansarna är även den mångfaldigt prisbelönta “Let’s Dance"-programledaren David Hellenius, en orkester och juryn Ann Wilson, Tony Irving och Cecilia Lazar.

Hemmasonen återvänder

Nu har tre av de tävlande dansparen avslöjats. Ett av dem består av programledaren Steffo Törnquist och dansaren Cecilia Ehrling, som gick till final tillsammans i "Let’s Dance" 2014.

– Det var så löjligt kul att vara med i “Let’s Dance", så när jag nu får chansen att vara det igen så tar jag den utan att tveka. Det framgår heller inte riktigt i tv vilket sanslöst drag det är i lokalen och hur hårt alla kämpar. Så det blir fantastiskt att visa publiken i verkligheten vad det handlar om, säger Steffo Törnquist i ett pressmeddelande. Med på "Let’s Dance Live"-turnén följer även artisten Elisa Lindström och den professionella dansaren David Watson.

– Jag är så glad att jag ska få åka med Let’s Dance på turné. Att få chansen att lära sig dansa betyder mycket för min musikaliska utveckling som artist och jag mår så bra av det! Att få komma ut och möta publiken i landet betyder mycket för mig, säger sångaren, artisten och Dansbandskampen-vinnaren Elisa Lindström. Det tredje klara paret består av programledaren Alexander “Rackaralex" Hermansson och proffset Jeanette Carlsson som kom fyra i “Let’s Dance" i fjol.

– Efter att jag medverkat i programmet så kände jag att jag inte dansat färdigt. Nu får jag äntligen chansen att ta vid där jag slutade. I en arenashow kan det ju dessutom bara bli bättre – höftrörelse och volter utlovas! säger Alexander “Rackaralex" Hermansson. Fler danspar utannonseras inom kort.

Brittisk förlaga

“Let’s Dance Live" är inspirerad av den brittiska förlagan “Strictly Come Dancing Live", som turnerat i Storbritannien sedan 2008 och blivit en enorm framgång. Den senaste turnén avslutades nyligen och sågs av inte mindre än 250 000 personer och hyllades i brittisk media. Nu kommer succén till Sverige. De medverkande dansparen i "Let’s Dance Live" kommer från såväl den pågående tv-säsongen som tidigare års omgångar.

Dessa dansar live:

Steffo Törnquist är tv-programledare, journalist, författare och föredragshållare. Han var med och byggde upp TV4 när kanalen startade 1990 och sedan år 2000 är Steffo programledare för "Nyhetsmorgon" i TV4. 2014 deltog han i “Let''s Dance" tillsammans med Cecilia Ehrling. Paret gick till final och slutade på en andraplats.

Cecilia Ehrling är tävlingsdansaren och dansläraren som har varit med i “Let''s Dance" sedan starten 2007 och har sedan dess vunnit danstävlingen hela fyra gånger. 2007 med Martin Lidberg, 2010 med Mattias Andréasson, 2013 med Markoolio och senast tillsammans med skidlegenden Ingemar Stenmark 2015. 2014 kom hon tvåa med Steffo Törnquist.

Elisa Lindström har stått på scen sedan hon var fem år gammal och ställde som 14-åring upp i “Lilla Melodifesivalen". Hon fick sitt stora genombrott när hon vann “Dansbandskampen" med sitt band Elisa''s 2010. Därefter har hon tre gånger utsetts till "Årets sångerska" på Guldklavegalan, vunnit två Grammis, Stikkanpriset och TV4:s "Körslaget" 2013. Året efter uppträdde hon i Melodifestivalen. Hon är en av deltagarna årets “Let''s Dance".

David Watson är tävlingsdansaren och dansläraren som 2006 dansade med Anna Book i “Let’s Dance" och kammade hem en andraplats. I "Let’s Dance Live" dansar han med Elisa Lindström.

Alexander “Rackaralex" Hermansson är gymnast och barnprogramledare som är känd från “Talang", barnprogram och Youtube-klipp tillsammans med underhållningsgruppen Rackartygarna som har miljontals visningar. 2015 tävlade Alexander i “Let''s Dance" tillsammans med Jeanette Carlsson och slutade på en fjärdeplats.

Jeanette Carlsson har tävlingsdansat och representerat Sverige världen över i 12 år. Hon har SM-guld i latin och 10-dans (standard och latin) och har även varit med i svenska landslaget. 2013 blev hon tillsammans med Anders Jacob svenska mästare i latin. Jeanette har dansat i “Let’s Dance" 2008-2009 och 2012-2016. 2015 dansade hon med Alexander “Rackaralex" Hermansson.

Turnédatum "Let’s Dance Live" 2016

14 okt – Karlstad, Löfbergs Arena

15 okt – Leksand, Tegera Arena

22 okt – Malmö, Malmö Arena

29 okt – Linköping, Saab Arena

30 okt – Gävle, Gavlerinken Arena

5 nov – Göteborg, Scandinavium

6 nov – Jönköping, Kinnarps Arena

12 nov – Stockholm, Globen

18 nov – Luleå, Luleå Arena

19 nov – Örnsköldsvik, Fjällräven Arena