• Steffo Törnquist livsnjutare och journalist i ett. Nu har han blivit 60 år. Foto: Per Larsson/TT

Steffo Törnquist har fyllt 60

Journalisten, tv-profilen, författaren, livsnjutaren och inte minst Linköpingsprofilen Steffo Törnquist har fyllt 60 år.

Steffo Törnquist inledde sin karriär som journalist på Corren men innan dess hade han varit gymnastiklärare som han först utbildade sig till. Men efter att ha fått problem med sina knän omskolade han sig till journalist och efterfullgjord utbildning arbetade han ett år på nämnda morgontidning. Därefter och i tur och ordning gjorde han kortare sejourer på TT och DN sedan blev det tio år på Expressen som krönikör, reporter och chef. Sedan bytte Steffo forum och var med att starta upp den nya kanalen TV 4 där han nu arbetat under 25 år och de senaste åren som morgonvärd.

Livsnjutare

Steffo kallas inte för inte för livsnjutare och få har väl gjort så mycket för att sprida kunskap om livets goda i och med böcker som ”Sprit”, ”Lust” och ”Njut”. 2012 kom ”Steffos spritbibel” ut. Han har gjort en kokbok tillsammans med svensk kokkonsts nestor Leif Mannerström och Christer Svantesson. I TV 4:s barndom hade han den egna talkshowen ”Steffo – din tröst i natten” och därefter har programledarrollen varvats med att producera dokumentärer, vara med i ”Lets dance” (och komma tvåa) samt sitta med i olika ledande funktioner.

Let´s dance

Steffo har och har olika styrelseuppdrag i, bland annat, Vin och sprithistoriska museet. Privat lever han med Caroline Törnquist som han gifte sig med 2008.