• Projektansvarige Mats Swahn är nöjd med arbetet hittills. Foto: Linn Strelin
  • Sista ytterväggen sätts på plats. Foto: Linn Strelin

Stomresning gick som planerat

Lejonsfastigheters projekt med LSS-boendet i Vallastaden har börjat ta ordentlig fart. I förra veckan gjordes stomresningen av trapphusboendet som beräknas vara klart om knappt ett år.

Det är det absolut mest riskfyllda momentet under en husbyggnation. När omkring tio ton tunga ytterväggar ska sättas på plats med hjälp av lyftkranar. Under onsdagens stomresning var det omkring 20 personer som hade samlats vid byggarbetsplatsen på Schiörlins gata för att se när bitarna föll på plats.

– Jag tycker Bernhard & Carlsson Bygg har sköt arbetet med den äran. Det har flutit på jättebra hittills, säger Mats Swahn, projektansvarig på Lejonfastigheter.

Stora fördelar

Det som de bygger är ett LSS-boende, alltså ett speciellt boende för personer med utvecklingsstörning, autism eller rörelsehinder. Totalt kommer det bli 16 lägenheter. Mats Swahn ser stora fördelar med den här boendetypen.

– Det är viktigt att de byggs för de kommer att behövas, säger han och får medhåll av Lejonfastigheters vd Ann de Jonge.

– Jag tycker det känns otroligt bra och roligt att vi bygger det här. Det bidrar till att integrera en blandning av människor i den här stadsdelen, säger Ann de Jonge.

Startskott

I höstas stod en helt ny förskola klar i Vallastaden, vilket också är en del i Lejonfastigheters och kommunens tänk om att få olika typer av människor att flytta dit.

– Det här blir starten på en stadsdel som ska utvecklas, säger hon.

Byggnationen är beräknad att vara klar i början av februari 2017.