• Äntligen en vin- och delikatessmässa i Linköping! Stanley Wong och Johan Ilbäck, arrangörer för Vin i Linköping i Konsert & Kongress den 15 och 16 november. Foto: Pressbild

Stor vinmässa i helgen

Nu på fredag startar en vin- och delikatessmässa i Linköping. Mannen bakom mässan Stanley Wong tycker att Linköpingsborna är väl värda en ordentlig mässa med mycket smak.
Vinprovningar, ädla droppar, ost och choklad av klass; så skulle man kunna sammanfatta den mässa som Stanley Wong bjuder in till den 15 och 16 november.

Värd en egen mässa

– Linköpingsborna är värda en sådan här mässa och det är inte bara jag som tycker det utan även alla utställare som är med.  Många har sagt till mig att jag borde ha en vin- och delikatessmässa i Östergötland. När jag så frågade mina utställare så var svaret entydigt att de ville till Linköping och nu är vi snart här, skrattar den vältalige mässmakaren då vi talas vid en dryg vecka innan mässtart.
Stanley Wong har sitt kontor i Örebro men mässorna finns på flera orter i Sverige, både i de största städerna men även i Västerås och Karlstad.
– Linköping är en intressant stad och en av landets största. Vad jag förstår så finns det en publik och ett stort intresse för mat och dryck i er stad, förklarar Stanley Wong sitt intresse för just Östergötland och Linköping.

Många utställare

– Alla mässorna är väldigt välbesökta och de i Karlstad och Västerås snittar på drygt 5 000 besökare. Det finns ett stort intresse för mat och dryck i hela landet och det räcker ju med att sätta på tv:n så står det någon i rutan som lagar mat och pratar vin.  Det har nog gjort sitt till, menar Stanley Wong som förklaring till att hans mässa har blivit till en framgång. Vin i Linköping, som mässan heter, kommer att ha ett 40-tal utställare totalt och fler än 30 av dem kommer från olika typer av dryckesföretag. Det är smått unik menar Stanley Wong som avslutning på vårt samtal.