• Stor uppslutning i parad mot Sverigedemokraterna och Svenskarnas parti. Drygt 1 000 personer enligt uppgift. Foto: Tommy Pettersson
  • Björn Eriksson med Lotta Eriksson på Securitas. Foto: Tommy Pettersson

Stora protester mot extremhögern

Rekord i antal politiker, utställare och publik

I söndags drog Almedalsveckan igång och just nu pågår den som mest intensivit. Bland det drygt 3 000 programpunkterna finns det flera med östgötsk anknytning. I vimlet ses välkända namn som Paul Lindvall, Lars Stjernkvist och förra landshövdingen Björn Eriksson.
I helgen som gick drog Bråvallafestivalen nära på 60 000 personer till Norrköping för att njuta av olika musikuppträdanden och nu får de politiskt intresserade sitt. Besökarna kan räknas i tiotusental i Almedalen som i år slår alla rekord.
Säkert med anledning av att det är valår.  
Bland besökarna hittas välkända ansikten, till exempel Linköpings kommunstyrelses ordförande Paul Lindvall som talar på ett seminarium som länsstyrelserna höll i.
– Här möts många politiska kollegor men även näringslivet och allmänheten möts på ett otvunget sätt här i Almedalen, säger han.

Många östgötar

Björn Eriksson är av samma mening. Han är både lyssnare och talare vid ett flertal olika seminerier.
– Jag är nog här för fjärde gången och överallt möter jag östgötar, säger Björn Eriksson och berättar att han var på att möte med Norrköpings starka man, Lars Stjernkvist.