• Sara Lumholdt coachar Caroline Svahn. Sara vann SM 2014. Den 11 mars är det dags för Caroline att ställa upp i sitt första svenska mästerskap. inför hennes första SM. Foto: Carolina Fransson
  • Sara Lumholdt är en av delägarna i FLOW, som  i dag finns i fyra städer. Sofia Norrbin är studioansvarig på FLOWLinköping. Foto: Carolina Fransson

Större lokal för pole sport

FLOW Linköping är en polefitness-studio som sedan några år tillbaka funnits i Linköping. Intresset för att delta i kurserna är stort, så stort att man nu fått flytta från Borgmästaregatan till större lokaler i Tornet.

Sofia Norrbin är studioansvarig på FLOW i Linköping samt instruktör i pole, twerk och styrkeklasser. Hon möter upp i de nya lokalerna tillsammans med instruktören och SM-aktuella utövaren Caroline Svahn samt Sara Lumholdt, som är delägare i FLOW.

Den nya lokalen invigdes i lördags, och är totalt 230 kvadratmeter stor. Den är betydligt större än den förra som var 85 kvadratmeter, och den är också betydligt högre i tak.

Från sex år

Kurser erbjuds i alla åldrar, från sex års ålder upp till senior.

– Vi har över 140 elever som går klass hos oss i veckorna och det är i vår gamla lokal som är betydligt mindre. Med denna uppgradering till vår nya stora fantastiska lokal så kommer både utbudet av vad vi kan erbjuda i klasser öka, samt deltagandet från eleverna, säger Sofia Norrbin.

Den nya lokalen har två salar. En sal med flera stänger och en sal med enbart en snurrande och en fast stång. Den sistnämnda salen är särskild utformad som en tävlingssal med exakta tävlingsmått mellan stängerna.

Startade i Stockholm

FLOW startade i Stockholm 2012 och finns sedan tidigare också i Örebro och Karlstad. Lokalen i Linköping är den hittills största.

– Det här är en rejäl satsning som vi gör. Intresset för sporten växer i hela Sverige och jag tror att en anledning till det kan vara att man snabbt kan se att man utvecklas när man tränar pole, säger Sara Lumholdt.

– Pole sport är mycket varierande i utbudet när det kommer till olika stilar. Det tror jag också gör sporten lockande, säger Sofia Norrbin.