• Vinmakaren Giorgio Pelissero besökte Linköping för första gången. Foto: Emma Garzon

Stort intresse för känd vinmakare

När Giorgio Pelissero besökte Linköping och Johannes kök för första gången sålde platserna slut på 45 minuter. Vinmakaren riktade strålkastarna mot barbaresco som passar exceptionellt bra med mat.

Under vinmakarmiddagen bjöd Giorgio Pelissero på sina viner, med fokus på barbaresco-viner. Bland annat fick gästerna smaka tre av Pelisseros barbaresco från samma årgång, men med olika karaktärer.

– Det viktigaste när man dricker barbaresco är att ha ett bra sällskap, konstaterar Giorgio Pelissero.

Han berättade mycket intressant fakta om de olika vinerna. Men främst fick vinerna tala för sig själv. Pelissero-familjen kommer från regionen Piemonte som framför allt är känd för den blå druvan nebbiolo som Pelissero använder för att göra barbaresco.

– Nebbiolo anses vara en av de viktigaste druvorna i världen. Jag har nebbiolo i mitt blod.

Torra med mycket syra

Johannes kök har haft Pelisseros barbera-vin sedan start och enligt Giorgio Pelissero har restaurangen alltid visat ett stort stöd till företaget. Till vinmakarmiddagen hade kockarna på Johannes kök gjort en sexrättersmeny som förde tankarna till det piemontesiska köket och passade perfekt till vinerna. Enligt Giorgio Pelissero är alla viner som tillverkas i Piemonte mer lämpade att dricka till mat än att dricka som de är, eftersom de ofta är torra med mycket syra.

Två kvällar nästa gång

Vinmakarmiddagen blev fullbokad på 45 minuter och hela 80 personer stod på väntelistan.

– Det känns kul att intresset är så stort. Nästa gång får vi ha eventet två kvällar så att fler får chansen att komma, säger Giorgio Pelissero och ler stort.