• Tinneröhöjden och hela Ekkällan växer. Foto: Tommy Pettersson
  • Håkan Jansson från HP boendeutveckling och John Flood från Svensk fastighetsförmedling under bokningskvällen. Foto: Tommy Pettersson

Stort intresse för nya bostäder

Svensk fastighetsförmedling har bråda dagar nu strax före julhelgen. Flera stora byggprojekt är igång i Linköping och försäljningen har börjat med synnerligen goda resultat i alla områden.

Mäklarföretaget är i allra högsta grad inblandad i försäljningen av lägenheter i Övre Vasastaden. Intresset är skyhögt för det centrala bostadsområdet och många bostadsrätter är redan sålda men man har även andra intressanta projekt igång runt om i Linköping.

Spännande bostadssläpp

Efter två populära etapper på Rotegatan släpptes i november den tredje etappen, bostadsrättsföreningen Tinneröhöjd 3. Vid säljstarten var intresset stort och bokningarna började direkt.

Hela 55 bostadsrätter släpptes samtidigt och genom en upparbetad intresselista där var och en enskild köpare fått ett turnummer vilket sedan styr i vilken ordning köparna får välja sin nya bostad.

En novemberkväll startade informations- och bokningsprocessen med kunder, byggherrar och fastighetsmäklare för etapp tre. En stor skara intresserade köpare samlades i Missionskyrkans lokaler för att välja lägenhet.

Köade i timmar

Vid första släppet av etapp ett hade kunder köat i timmar utanför bobutiken på Drottninggatan. Där har nu inflyttning precis ägt rum och man kan beskåda ett av Linköpings högsta lägen invid Coop i Södra Ekkällan. Nyckelutlämningen gick smidigt och nu bor 44 nya invånare i stadsdelen som på senare år blivit väldigt populär.

– Närhet till stan, sjukhuset, universitetet, service och grönområden i området gör att det sammantaget är ett läge som tilltalar en bred målgrupp. Vi har alla åldrar till dessa bostadsrätter; barnfamiljer, par, yngre och äldre vilket många tycker är roligt i huset då man får en mix, säger John Flood på Svensk fastighetsförmedling.

Fyra nya punkthus

Totalt kommer fyra höghus färdigställas på Rotegatan med 219 planerade bostadsrätter. En avsevärd ökning av utbudet och tillgång på bostäder som Linköping behöver. De ansvariga bakom byggnationen är ett Jönköpingsföretag vid namn HP boendeutveckling AB tillsammans med UBAB, Ulricehamns betong AB, som har byggt flera liknande projekt enskilt och tillsammans.

– Försäljningen av den första etappens 44 lägenheter i Brf Tinneröhöjd påbörjades i maj 2013 och flertalet av lägenheterna bokades upp under några få dagar och flyttas nu in med nyckelutlämning under oktober. Av den andra etappen kvarstår endast 8 lägenheter av 65, och nu planeras inför släppet av etapp tre, som också består av 55 lägenheter, säger John Flood fortsätter.

– Den högt belägna tomten är utgångspunkten för utformningen av Tinneröhöjd. Redan på någon vånings höjd över marken får man utsikt över omgivningarna genom gläntor i skogen. Högre upp i husen blir effekten hänförande då de högsta våningarna ligger i höjd med Linköpings högsta byggnader och utsikten är milsvid.