• Camilla Wigström var en av de som intervjuade de arbetssökande i lördags. Foto: Tommy Pettersson
  • Arbetssökande samlades vid tornet för en audition. Foto: Tommy Pettersson

Stort intresse för sommarjobb hos bostadsföretag

Det kommunala fastighetsbolaget Stångåstaden har nu genomfört sin sin årliga rekryteringsdag inför alla sommarjobb som erbjuds av bolaget och dess entreprenörer.

I lördags dök det upp cirka 350 arbetssökande till en Audition. Något färre än år 2016 då det kom det drygt 500 förhoppningsfulla ungdomar till Stångåstadens audition men det var å andra sidan något färre jobb som man kunde söka i år än föregående år.

Samhällsfunktion

Stångåstaden fyller en viktig funktion som samhällsbyggare inte bara genom att vara motor i kommunens bostadsbyggande och därmed tillhandahålla lägenheter i en växande stad. Stångåstaden är även en stor arbetsgivare och inte minst på sommaren rekryteras många tillfälliga jobb. Dessa jobb kan ofta vara en första inkörsport på en reguljär arbetsmarknad. Stångåstaden, Studentbostäder och deras entreprenörer hade i år 60 till 70 jobb att erbjuda i sommar.

– Vi har haft et jättestort engagemang och intresse hos ungdomarna som kommit hit. Stämningen är väldigt positiv och alla har verkligen förberett sig väl inför intervjuerna, berättar Camilla Wigström som är distriktschef i Johannelund.

Vad händer sedan?

Under rekryteringsdagen fick de arbetssökande möjlighet att presentera sig och med detta eventuellt ta ett första steg mot ett sommarjobb hos bostadsbolaget. Om man gjort ett gott intryck och verkar passa för de lediga tjänsterna fick man sedan man en så kallad guldbiljett och med den är det fritt fram att skicka in cv och personligt brev till företaget. Om den skriftliga ansökan verkar intressant bokas en andra intervju in för ett slutgiltigt avgörande. Alla sökande kommer att få besked via mejl när rekryteringsprocessen är slutförd.

 

Två typer av sommarjobb

Stångåstaden erbjuder två typer av sommarjobb. Dels semestervikarier för Stångåstadens egna interna tjänster och dels sommarjobb hos bolagets entreprenörer som jobbar med inre och yttre skötsel.

Har man fyllt minst 20 i år, talar och läser svenska då har man chans att söka ett flertal sommarjobb hos Stångåstaden och Studentbostäder.? Några exempel på jobb som finns i sommar. Marknadsassistent/fotograf, kundansvarig Stångåstadens Bobutik och inte minst visningsvärd? i Vallastaden.

I september är det bostadsmässa i Vallastaden i Linköping. Stångåstaden har byggt bostäder i området och man kommer visa upp några av dessa för besökarna under mässan den 2-24 september. Därför söker man några som vill jobba heltid under dessa tre veckor med att ta emot besökare vid visningar, visa upp våra lägenheter och svara på besökarnas frågor.?

Är man 17 år eller äldre finns det dessutom sommarjobb hos Stångåstadens entreprenörer med inre samt yttre skötsel fastighets-och markskötsel.