• Ola Hedberg, Eva Wetterstrand, Annika Wetzér och Hanna Borglund jobbar alla på Lejonfastigheter i Linköping. Foto: Max Elofsson
  • Daniel Höjenberg och Mathias Jungevall på ByggOm har varit delaktiga i byggandet. Foto: Max Elofsson

Sturefors senaste bygge - gruppbostad

I torsdags presenterade Lejonfastigheter sitt senaste färdiga bygge. Gruppbostad Norrberga i Sturefors står nu redo för inflyttning i början av mars.

Det är ett kollektivboende med sex egna lägenheter och vissa gemensamma ytor, såsom kök och allrum. Varje lägenhet har också eget badrum och varsin mindre köksdel.

– Man ska självklart kunna stänga om sig om man vill det. Sen finns ju det stora gemensamma köket till just för att de ska kunna umgås med varandra också, säger Eva Wetterstrand, kund- och analysansvarig på Lejonfastigheter.

Uppfyller ett behov

Modellen är det samarbete mellan dem och omsorgskontoret. Den här gruppbostaden är den första av tre som Lejonfastigheter bygger med hjälp av ByggOm. Just nu pågår bygget i Linghem med nästa bostad och den tredje kommer att finnas i Ekängen så småningom. Trots att det sistnämnda inte har börjat byggas ännu så räknar de med att det kommer vara klart för inflyttning i slutet av 2016.

Boendet är i första hand tänkt för personer med funktionsnedsättning. Därför finns även utrymme för vårdpersonal från Östgöta Care som ska vara på plats dygnet runt.

– Vi har sett syftet med den här typen av boende och det är kul att få vara med och uppfylla behovet, säger Lejonfastigheters projektledare Ola Hedberg.

Roligt projekt

Daniel Höjenberg och Mathias Jungevall har båda lett arbetet av bygget från ByggOm och de är nöjda med huset.

– Vi har eftersträvat att skapa ett hemtrevligt boende och det tror jag att vi har lyckats med, säger Mathias Jungevall som får medhåll av sin kollega.

– Det har varit himla roligt och vi fortsätter snart att bygga vidare i Linghem, säger Daniel Höjenberg.