• Bredvid Marie Aktö står Hassan Maulood som var med förra året i rekryteringen och nu jobbar han som bovärd i Stångåstadens bestånd i Skäggetorp. Foto: Tommy Pettersson
  • Här blev ungdomarna slussade till tre olika avdelningar beroende på vilken bransch man sökt sig till. Foto: Tommy Pettersson
  • Kön var lika lång som tornet är högt. Foto: Tommy Pettersson

Succé för Jobbaudition

Det blev en veritabel succé för Stångåstadens audition i Tornet. Kön till Stångåstadens kontor ringlade sig lika lång som Tornet är högt i snålblåsten i lördags.

Stångåstaden kommer i år att skapa drygt 50 sommarjobb för ungdomar. En del för att täcka upp för egen personal, en del i samarbete med våra entreprenörer och en del i den så kallade ”Utmaningen” som är ett samarbete med Ung Företagsamhet.

Dags att söka sommarjobb

Utmaningen och hela auditionarrangemanget är ett nytt sätt för ungdomarna att söka sommarjobb hos det kommunala bostadsbolaget.

  I en audition får man möjlighet att kort presentera sig själva muntligen istället för att göra en skriftlig ansökan. Nästan 600 ungdomar hade letat sig ned till slakthusområdet för att söka lyckan i snabbrekryterings processen.

– I år har vi valt den här formen istället för att man enbart ska skicka in en ansökan. Det kan vara bra för ungdomarna att träna upp sig i en anställningsintervju och det är bra för oss i Stångåstaden om vi också får träffa ungdomarna personligen, säger marknadschef Marie Aktö och fortsätter.

– Det finns tre olika sommarjobb som erbjuds. Vi har utejobb hos våra entreprenörer, sommarvikariat i vårt eget företag och så har vi Utmaningen för 30 ungdomar som pågår i tre dagar där man får utbildning, information och en utmaning som går ut på att lösa ett problem. De som vinner Utmaningen går vidare och det kan resultera i ett jobb.

Spin of effekt

Stångåstaden och andra kommunala bolag fyller en viktig funktion förutom sin kärnarbetsuppgift att tillhandahålla bostäder och producera värma och el. Bolagen är ofta stora arbetsgivare och inte minst på sommaren rekryteras en mängd ungdomar för tillfälliga jobb. Dessa jobb kan ofta vara en första inkörsport på en reguljär arbetsmarknad.

– Ungdomar har svårt att komma in på arbetsmarknaden idag. Kan vi genom denna satsning hjälpa ungdomar att få arbetslivserfarenhet och något till sitt cv är det bara positivt, säger Malin Wettre, HR-chef på Stångåstaden.