• Josefine Schön är ansvarig för kalaset och hon blev förvånad över att det kom så mycket folk som det gjorde. Foto: Tommy Pettersson

Succéstart för Kanalkalaset

Tusentals samlades vid Bergs slussar

Många minns säkert när Larre Edman arrangerade Barnens dag/kanaldagen i Berg. Då, på den tiden var det en given folkfest varje gång.
Nu när Arenabolaget och Visit Linköping bestämt sig för att ordna familjefester i Berg igen är det ett tufft uppdrag man tagit på sig. I lördags klarade man av premiären och man kan konstatera att det första evenemanget blev en succé. Det går tydligen inte att misslyckas med kombinationen Berg/Göta kanal och familjeaktiviteter.

Slussa i Berg

Programmet som Visit och Arenabolaget hade satt ihop gick inte av för hackor. Wakeboarduppvisning, fallskärmshoppning, kryssningar, prova på aktiviteter och en mängd andra upplevelser som passar för barnfamiljer serverades under Kanalkalasets fösta dag.

– Det var jättekul att det kom så mycket folk, särskilt eftersom vi fick ihop arrangemanget på så pass kort varsel. Den här platsen verkar passa speciellt bra för sådana här aktiviteter, säger Josefine Schön, destinationsutvecklaren på Arenabolaget som är ansvarig för hela kalaset.

– Nu planerar vi för nästa gång. Den 18e juli är det dags igen för kanalkalaset. Då ska vi en solig sommardag med ännu fler aktiviteter och ännu mer underhållning. Sedan ska vi ha en Kanalkalas-dag i september med ett annat tema som blir spännande.