Support your lokalband

Linköping växer så det knakar med allt vad det innebär. Fint, tycker jag, och gläds åt att vi snart är 200 000 personer i kommunen. Det borde också sätta fart på kulturlivet och framför allt den lokala musikscenen. Det blir fler band, flera som repar, flera scener att spela på och kort sagt ett större utbud. Det görs redan nu ett mycket bra jobb med olika privata initiativ så som Gaphals som kör spelningar på Doom och Crypt längst upp på Ågatan. Palatset gör även de många spelningar där, nästan varje kväll har de ett eget tema och sedan kör Sami Rahim på L''Orient en salig blandning av allt från dödsmetall till salsa. Lovvärt bara det!

Ofta är det lokala band som spelar på dessa arrangemang. Ibland bara för de närmast sörjande, men ibland även för fulla hus. Det beror kanske på hur många kompisar man har men även på hur nyfiken publiken är. Många band är väldigt bra och de kan säkert gå långt med rätt förutsättningar och minns att även Lasse Winnerbäck tog små steg i början och det kan vara nästa Ghost du ser på en deltävling på Livekarusellen ute på en fritidsgård.

På de lokala musikhusen repar det hundratals band. Ofta i ett studieförbunds verksamhet. Man går i studiecirklar för att lära sig spela, öva och på så sätt blir folkbildningen levande även för ett uppväxande släkte. Det är på "Bullerbyn", "Skylten" och "Ganymeden" du kommer att hitta framtidens stjärnor, underhållare och artister. Support your lokalband.