• Vice ordförande Fredrik Ahlberg och ordförande Niclas Wilhelmsson planerar inför firandet den 21 januari nästa år. Foto: Max Elofsson
  • Niclas och Fredrik tittar på LHC:s träningsmatch mot Djurgården i Stångebrohallen i förra veckan. Foto: Max Elofsson

Supportrarnas egna jubileum

I år firar LHC:s supporterförening White Lions firar 30 årsjubileum. Ordförande Niclas Wilhelmsson och vice ordförande Fredrik Ahlberg berättar om hur de kommer att fira och vad de förväntar sig av hemmapubliken.

Det är inte alla SHL-klubbar som kan stoltsera med att ha en supporterförening bördig sedan 80-talet. Till hemmapremiären mot antagonisten HV71 den 21 september har de jobbat hårt för att det här ska bli det bästa året någonsin. Överlag tror Niclas och Fredrik att det kommer att bli en bra säsong.

– Vi har gjort bra värvningar och Mange Johanssons tröja ska hissas så hösten ser bra ut, säger Niclas.

– Vi tror även på att vi kommer att ha många supportrar som reser till bortamatcherna och det är något vi har jobbat på att förbättra ännu mer, säger Fredrik.

Båda två anser att Niclas Bergfors är den bästa nya spelaren som LHC har tagit in i år och de har ett genuint hockeyintresse sedan barndomsåren.

Generationsskifte

Fredrik, som från början kommer ifrån Gällivare i Lappland, berättar att han flyttade hit endast för att ha nära till sitt favoritlag. Att han tidigare behövde åka 24 mil enkelt väg till Luleå för att se dem spela är nu ett minne blott.

– När man var liten gick jag ofta och tittade på matcherna och sen har intresset bara ökat, säger Niclas Wilhelmsson.

De senaste åren har Linköping varit ett av topplagen vad det gäller publiksnitt. De säger att de har märkt av ett generationsskifte i hejarklacken, att fler äldre inte är där längre men att det har fyllts på med flera yngre i stället.

Annars är de nöjda med att det har sålts många fler årskort till platserna som kallas "aktiv sittplats". De ska vara med mera tillsammans med ståplatsläktaren även om de har en sittplats.

White Lions 30 år

Den 21 januari 2017 blir datumet då White Lions firar sitt 30 årsjubileum officiellt. I samband med hemmamatchen med Rögle kommer de att bjuda på något alldeles extra för att fira.

– Det blir något storskaligt kan vi säga, säger Fredrik Ahlberg.