• Martin Långström har stora visioner för hans nya restaurang Sushimaki på Djurgårdsgatan i Linköping. Foto: Dennis Petersson
  • Sushi-burritos är en av alla spännande rätter som finns på menyn. Foto: Dennis Petersson
  • Dragonrolls är ett populärt val bland Sushimakis kunder. Foto: Dennis Petersson

Sushirätter med en extra twist

Tillsammans med kollegor gav han sig in i hetluften på en gång, intog en bransch han tidigare inte kände till och öppnade en restaurang, mitt på Djurgårdsgatan i Linköping. Nu har Martin Långström en lyckad månad bakom sig och ser ljust på Sushimakis framtid. "Jag tror det här kommer att bli ett levande kvarter", säger han.

Dragonrolls, sushi-burritos och maki-rullar, menyn på den nyöppnade restaurangen bjuder på unika konstellationer. Med en vilja att skapa något nytt och erbjuda sushirätter med en extra twist har Linköpingsbon Martin testat sig fram för att hitta det rätta konceptet, och resultatet blev Sushimaki, en satsning som har fallit väl ut.

– Vi vill givetvis försöka erbjuda sushi med hög kvalité till humana priser, men även ett lite roligare sortiment. Ibland kan jag tycka att det ser likadant ut på många sushi-restaurangen, med samma rätter och samma ingredienser, men vi har använt vår egna lilla touch på det hela. Vad jag vet är det ingen annan restaurang i Linköping som har sushi-burritos på sin meny.

Hetluften

Med en bakgrund som massör och statistiker gav han sig in i en helt ny bransch, mycket tack vare passionen för asiatisk mat, men även efter diskussioner med restaurangerfarna vänner. Till en början vill han etablera konceptet i Linköping, men om verksamheten blomstrar finns visioner om att expandera.

– Först och främst fokuserar vi på den här restaurangen, att vi blir ett seriöst alternativ som Linköpingsborna känner till, men sedan får vi se hur allt utvecklar sig.

Potential

För en månad sedan slog han upp dörrarna på Djurgårdsgatan, och sedan dess har känslan varit positiv. Allt fler hittar till restaurangen, och ägaren hoppas att trenden ska fortsätta.

– Jag tror det kan finnas utrymme för sushi utanför centrum. Det är ett roligt område här, det ska ju byggas nya bostäder vid Eddan, så jag tror det kan bli ett levande kvarter. Det finns verkligen potential och jag tror att fler verksamheter kommer att etablera sig här i framtiden, avslutar Västerviksbördiga Långström.