• Sakura Sushi Bar fokuserar på avhämtning. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Sushirestaurang med avhämtning i fokus

Sjögrässallad, dumplings och sushi i alla färger och former. Oavsett maträtt håller måltiderna på Sakura Sushi Bar hög kvalitet.

För fem år sedan öppnade Sakura Sushi Bar, en restaurang som fokuserar på avhämtning. Den ligger bredvid bilvägen så det finns många parkeringsplatser vid vägkanten. Ungefär 90 procent av kunderna tar hem maten. Men det finns även några sittplatser. Då Sakura Sushi Bar ligger i ett studentområde lockar den många studenter.

Populär lax

– Alla råvaror håller hög kvalitet. Det är även viktigt med hygien, eftersom vi jobbar med känsliga råvaror, berättar ägaren Sabre Ayoub.

– Jag rekommenderar vår 12-bitars sushi, säger Aizhen Liang Sjösten och tillägger att laxen är mycket populär. Restaurangen köper laxfilé utan skinn och ben.

Lång erfarenhet

Ägaren och kocken Aizhen Liang Sjösten har en lång erfarenhet av asiatisk mat, hon har varit kock i sitt hemland Kina och har även jobbat på en annan sushirestaurang i Linköping. Tidigare var hon anställd hos Sabre Ayoub under somrarna. När Aizhen Liang Sjösten praktiserade på Sakura Sushi Bar hörde hon att de ville sälja restaurangen. Hon frågade Sabre Ayoub om han ville bli delägare, vilket han tyckte var en strålande idé, så den första juni i år tog de över.