• Sven Bertil Taube, estradör de luxe. Foto: TT

Sven Bertil Taube till Linköping

Han var förman till Håkan Hellström på Ullevi, medverkade i "Så mycket bättre" och har nyligen avslutat en omfattande turné den folkkäre 81-åringen Sven Bertil Taube.

Han är cool som få. Klär sig stiligt och ännu har han rösten i behåll. Publiken har han kvar efter årtionden av framträdanden både på scenen och vita duken. 34 skivalbum har det blivit, ett 50-tal roller i tv och på film samt på teaterscenen.

Uppträtt med Hellström

Sven Bertil Taube har klarat det mesta med bravur och fick säkerligen en ny publik i och med att Håkan Hellström uppträtt tillsammans med honom vid ett flertal tillfällen. Bland annat på Ullevi 4 och 5 juni och inför 140 235 personer. Det var säkerligen inte heller någon nackdel att han medverkade i det populära tv-programmet "Så mycket bättre". Han har fått guldbaggar, guldskivor och ytterligare utmärkelser.

Kommer i november

Under våren har Sven-Bertil varit på turné tillsammans med stor symfoniorkester under ledning av Peter Nordahl och nu förlängs den turnén men blir mer intim och Sven Bertil kommer enbart ha med sig just Peter Nordahl vid flygeln. Till Linköping kommer duon den 20 november och ett par dagar senare kommer han även till Norrköping.