• Sakis Zorbas säger att de anställda är som en familj. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Tannefors Hembageri grundades 1942. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Tannefors Hembageri är redo för Tanneforsdagen

Under Tanneforsdagen kommer Tannefors Hembageri att ha flera erbjudanden. Ägaren Sakis Zorbas förväntar sig mycket folk.

Genom Tannefors Hembageris fönster syns mängder av bröd och bullar med pärlsocker på. Bageriet grundades 1942 av systrarna Johansson. 1993 började Sakis Zorbas jobba på bageriet, och fyra år senare köpte han det. I dag har Tannefors Hembageri tio anställda.

– Det roligaste med att jobba på bageriet är att vi har ett bra team, vi är som en familj, säger Sakis Zorbas och tillägger att även kunderna är mycket viktiga.

– Vi har cirka 7000-8000 kunder varje månad. Jag är glad att det kommer så mycket folk hit, trots att det är hård konkurrens. Sakis Zorbas säger att tårtorna, smörgåsarna och smörgåstårtorna är populära.

Under Tanneforsdagen kommer Tannefors Hembageri att sälja småfrallor, rågbullar, mazariner, vaniljmazariner och vaniljhjärtan för halva priset.

– Vi vet att det kommer att bli massor med folk under Tanneforsdagen, jag har varit med många år och det är alltid mycket folk, berättar Sakis Zorbas.

Lugnt och vackert

Sakis Zorbas anser att Tannefors är ett bra affärsområde.

– Det var bättre förr, när det fanns bank och post. Men det är fortfarande bra, jag tycker att det är ett lugnt och vackert område som ligger nära staden, säger han.