• Det var mycket folk ute och rörde på sig i lördags. Foto: Tommy Pettersson
  • Omåttligt populära Vreta klosters ungdomsorkester,alias Tanneforsorkestern. Foto: Tommy Pettersson

Tanneforsdagen för 33 :e året i rad

Hela 33 gånger har de lokala butiksägarna arrangerat populära Tanneforsdagen i ur och i skur och som denna gång i kraftig snålblåst.

Men folk höll i hatten i lördags och strosade runt bland butikerna på Nya Tanneforsvägen. Traditionen håller i sig tack vare att det är många av besökarna som har någon koppling till stadsdelen. Hemvändarstämningen och stolta butiksägare håller liv i både stadsdelsdagen såväl som den unika affärsgatan i stort sett alla dagar på året.

Förändringarnas tid

Tanneforsborna har varit med om stora förändringar den senaste tiden i och med att Östra länken blev färdig. Men handlarna märker dock ingen större skillnad utan man tycker att den lokala charmen och traditionerna finns kvar.

En av den starkaste traditionen på Tanneforsdagen är att Vreta klosters ungdomsorkester spelade och gick som vanligt från Kannan till Tannefors slussar. Det påstås att orkestern har spelat i över 20 år.

Fler traditioner

Efter ungdomsorkestern pratade kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall om vilka framtidsplaner som finns i och med att stan växer över Stångån och han redogjorde också för hur det nya resecentret kommer att påverka stadsbildningen. Paul vägrade dock att prata om valresultatet.

– Jag tror att Tannefors som stadsdel kommer fortsätta att utvecklas de närmsta åren. Här finns en skön blandning av varierande affärer och restauranger som lockar folk idag. Helt plötsligtkommer Tannefors att ha ett läge i stan i och med trafikomläggningen och byggnationen av vårt nya resecentrum, säger Paul Lindvall.