• Karl-Göran Karlsson, Håkan Qvist, Ronald Nyberg, Bosse Magnusson och Krister Öhring. Foto: Max Elofsson
  • Alla är dem medlemmar i Tanneforspojkarna. Foto: Max Elofsson
  • I boken Tanneforspojkar finns det samlat de bästa och mest minnesvärda texterna som Tanneforspojkarna har skrivit i sin medlemstidning Snuggan.

Tanneforspojkarna ger ut jubileumsbok

Sedan 1996 har intresseföreningen Tanneforspojkarna funnits. I år firar de alltså 20 år och det gör de bland annat genom att ge ut en minnesbok.

Allting började på flygrestaurang Albatross i Linköping när de fyra grundarna av föreningen Tanneforspojkarna sågs för att äta lunch. De bestämde sig för att ta tag i att starta en förening där Linköpingsstadsdelen Tannefors står i centrum. I dag är de omkring 200 pojkar mellan 55 och 93 år som är aktiva.

– Vi har väldigt roligt när vi ses. Det är en väldigt kravlös verksamhet, säger Ronald Nyberg som är ledamot i föreningens trivselkommitté.

Få krav

Tanneforspojkarna träffas varje onsdagsförmiddag i deras lokal på Garvaregatan. Där fikar de och pratar gamla minnen. Ända kravet som föreningen ställer på folk som vill vara med är att man antingen har gått på Tanneforsskolan eller Kungsbergsskolan, eller är född i Tannefors.

– Det vi gör här är att vi umgås och hittar på aktiviteter. Åtminstone en gång i månaden gör vi någonting och det är roligt, säger ordförande Bosse Magnusson.

Senast besökte de Väderstadverken och Motala motormuseum.

Namnet Tanneforspojkarna antyder ju att det är en förening endast för män, vilket det också är. Men alldeles nyligen har det även startats upp samma verksamhet med samma premisser för stadsdelens kvinnor, Tanneforsflickorna.

Jubileum

I och med föreningens 20-årsfirande har de samlat de bästa, och mest minnesvärda texterna från deras medlemsblad Snuggan, i en bok. Det blev en mindre kulturgärning som allihop är stolta över. Boken kommer att finnas till försäljning under Tanneforsdagen lördagen den 24 september och i lokala butiker. Tanneforsdagen som också jubilerar. 35 år har dagen funnits.

– Det ska bli roligt och häftigt att vi har samlat det bästa i en bok, säger Håkan Qvist som också är medlem i Tanneforspojkarna.