• Handlarn blir politiker. Foto: Gustav Skogens

Tar en plats i fullmäktige

Som Linköpings Posten redan skrivit så har nu handelsmannen i Grebo tagit plats i kommunstyrelsen efter att blivit rekordkryssad. Nu börjar bilden klarna över vilka platser han kommer att inneha efter det att kommunstyrelsen haft sitt sita möte för året.

Fredrik Ebbestad fick hela 102 kryss i valet till kommunfullmäktige i Åtvidaberg. Detta var långt fler än det namnet som kom på andra plats och att bli inkryssad är något som Fredrik tar på största allvar. Men först till frågan – i vilka utskott kommer vi att hitta dig nu när allt är klart?

Beslut på sista mötet

– Formellt sett så är jag inte vald ännu men det är helt klart att jag kommer att sitta i kommunstyrelsen som jag i och för sig har gjort men då var det för att en plats behövde fyllas ut. Jag hoppas det kommer att märkas att jag nu tagit det här steget och att folk känner att de kan lita på mig. Sedan ska man vara medveten om att demokratiska beslut tar tid att få igenom. Sådan är gången, sedan har vi ett annat parti att ta hänsyn till samt även att lyssna till vad oppositionen vill, menar Fredrik Ebbestad som självklart även kommer att ta en plats i något utskott men efter som detta inte tagits den formella vägen än så får jag nog be dig att återkomma i den frågan.

Under 26 procent

– Åtvidabergs stora problem är ekonomin som gått knackigt nu under flera år. När det gäller en kommuns soliditet så är riksgenomsnittet 50 procent medan vi ligger på runt 26 procent. Där finns det mycket att göra och både politiker och tjänstemän har länge slitit med den här frågan och jag hoppas verkligen att vi kan lösa detta under den här mandatperioden, menar Fredrik Ebbestad som även tycker att man inte ska tveka att kontakta honom eller någon annan politiker man har förtroende för. Det kan nämligen göra skillnad.