Tar över stafettpinnen

April, april. Vårens första månad, eller? Nu har ni i varje fall aprils första nummer i handen och som du säkert märker, en ny krönikör på sidan 2. Jag kommer att skriva här ett tag och tar med varm hand över efter min kollega som riktar om fokus mot vår systertidning Norrköpingsmagazinet.

Vanligtvis ser ni mitt namn i samband med kultursidorna och våra profilreportage, så kallat personligt. Fokus i profilen ligger i mötet med människor, eller människan om ni så vill. Profilreportaget har funnits i sin moderna form i drygt åtta år och står som en pelare för tidningen. Tanken är att låta er läsare känna igen, bekanta er med, inspireras och se fler sidor av staden genom mötet med invånarna. För egen del är det en ynnest. Att lyssna till och förmedla vidare en livshistoria är svårslaget för en journalist.

Profilen denna vecka är Charlotte Haegermark, racingföraren som sadlade om och blev kommunikatör. Hennes intresse för bilar går hand i hand med veckans tema: motor och däck. Har ni bytt ut vinterdäckens och medföljande öronbedövande slag mot asfalten än? I temat får ni läsa om när, hur och varför vinterdäcken ska och bör bytas. I vanlig ordning levererar vi också lokalnyheter, kulturuppslag och nyetableringar.

Glöm inte att ni kan tipsa oss! Mejla till redaktion@linkopingsposten, eller till enskilda journalister, om ni vill tipsa oss om något att skriva om. Men för nu får jag önska er trevlig läsning!