• Niko Röhlcke, Magnus Carlson, Ola Nyström, Anders Hernestam. Tillsammans kallar de sig Weeping Willows. Foto: Pressbild

Tårpilarna gör comeback – igen...

Weeping Willows är trippelaktuella här i länet. Två av skälen är spelningar i Linköping och i Norrköping men den tredje aktualiteten vill sångaren och frontmannen Magnus Carlson hålla lite på.

Det har faktiskt gått hela sju år sedan Weeping Willows senast gav ut en platta senast. Men nu ligger nya ”The Time Has Come” färdig och redo att laddas ner eller inhandlas in hos den lokale skivnasaren.

– Varje gång vi släpper en platta så är det någon som menar att det är en comeback för det tar mellan två och tre år mellan varje skiva. Den här gången tog det dock hela sju år med det har sina orsaker, berättar sångaren Magnus Carlson när han ringer upp dagen efter hans Hammarby spelat i Svenska Cupen. Just nu går han även i väntans tider då hans fru ska föda deras andra barn vilket säkert har hänt när du läser detta.

Den tysta perioden

– Att det dröjt beror även på att vi varit olika håll och med andra projekt. Jag har gjort ett par jazzplattor och en electropopskiva. Anders (Hernestam, trummor) har spelat med både Winnerbäck och Thåström. Både på plattor och sedan på stora turnéer, berättar den välklädde sångaren och fortsätter med att berätta att det faktiskt är Anders som skriver den mesta musiken i bandet och själv skriver han texterna.

– Det är kanske ovanligt att en trummis skriver nästan all musik. När sedan han var iväg för att spela med andra beslöt vi oss för att ta en liten paus på något år vilket gjort oss både gott och stärkt oss som band. Nu är bandet åter aktuellt med en turné och två spelningar i länet.

Spelar med SON

– Vi har aldrig varit borta utan under vår ”tysta” period så har vi kanske spelat mer än någonsin. Dock har vi kanske inte varit i något direkt medialjus men bara för det har vi inte varit försvunna. Nu gör vi en liten annorlunda spelning i Norrköping och med symfoniorkestern där. Vår musik är som gjort för att spelas i sådant format då vi nästan alltid har stråkar och blås på våra skivor. Det var ju så vi började på 90-talet och som en slags idé om hur Frank Sinatra skulle kunnat låta om han varit med i ett popband av idag, menar Magnus Carlson vidare.

Sittande publik

– Spelningen i Linköping blir lite mera traditionell men den är för sittande publik. Vi är nämligen inte så rockiga på den här gången även om vi självklart spelar snabbare låtar också, avslutar mannen som också har kallats den trevligaste inom den svenska musikbranschen. Något som jag gärna skriver under på.Weeping Willows spelar i Norrköping den 5 april och i Linköping den 13 april.