• Anna Davidsson har drivit Norrköpings Danscenter i över tio år och ser positivt på att utveckla verksamheten mer i Linköping. Foto: Max Elofsson

Tävlingsdans i Linköping

Sedan 2006 finns Norrköpings Danscenter. Deras verksamhet där består av kurser i en mängd olika danser i form av hiphop, breakdance och popping bland annat. Anna Davidsson startade upp dansskolan för över tio år sedan och sedan två år tillbaka finns de även i Linköping.

Anna Davidsson är ägare av Norrköpings Danscenter och har varit det sedan starten 2006. Hon är själv lärare i vissa danser men har även ett tiotal andra lärare vid sin sida, så hon figurerar lite grann som spindeln i nätet i sin roll på danscentret.

Redan innan hon startade Norrköpings Danscenter så jobbade hon som danslärare. Tanken var inte att driva eget, men mot förmodan så blev det så i alla fall, vilket hon är glad för i dag.

– Allt är så roligt med det här jobbet och att få arbeta med sin hobby är få förunnat, säger Anna Davidsson.

Ingen egen lokal

På Elsas hus kan man dansa varje söndag och inriktningarna man kan ta del av är disco och hiphop. Alldeles nyligen har de även kommit igång med tävlingsverksamhet i Linköping och det växer allt mer nu.

– Det blir lite svårare med lokal i Linköping i och med att vi inte har någon egen, säger Anna Davidsson.

Ingen konkurrent

Under den gångna hösten har det kommit igång ett gäng som tävlar i stilarna hiphop och disco och Anna trivs med att undervisa även i Linköping. Anledningen till att det blev fokus på just de danserna var för att det inte fanns någon tävlingsverksamhet inom det tidigare i staden.

– Det kändes bättre att starta upp något nytt än något som redan finns i staden så det kändes rätt att satsa på disco och hiphop, säger hon.

Förutom verksamheterna i Linköping och Norrköping så finns de även i Katrineholm. Att verksamheten inte är lika stor i Linköping som den är i Norrköping beror till största delen av att de inte äger någon egen lokal, men där ser Anna potential att utvecklas på sikt.