• Räkna med fysisk teater den 22 februari. Foto: Stefan Hedström
  • Hela familjen är välkommen. Foto: Stefan Hedström

Teater som alternativ

Laikos presenterar

På sportlovet den 22 februari kommer Teater Laikos servera en heldag av barnteater till åldrarna 4-13 år. Även om alla självklart är välkomna!

Teatergruppen Laikos har sin grund i den fysiska teatertraditionen, såsom dans, rörelse och mim. Därifrån kommer huvudarrangörerna Lena Ilmarson och Per Enequist, som den 22 kommer presentera 8 akter i Saga teatern. Både är studenter på Vallas utbildning Scenkonst som är en 2-årig skådespelarutbildning.

Egna akter

I två av föreställningarna är de själva med i. Den är ena är Sagan om Drottningen med hästöron, där drottning Elise bär på en pinsam hemlighet som ingen i hela världen känner till. Den andra är clownföreställningen Vart ska du ta vägen?

– Det vi hoppas på är att kultur som teater kan bli alternativ i barnens vardag, inte istället för, utan också, säger Lena Ilmarson.

Alla får var med

Efter lunchens matkoma är det dags för Alla på scen. Där är tanken att man tillsammans skapar en scen med rörelser, röst och dans. Ju fler desto bättre. Sedan är det sex andra spännande akter. Varje akt är max 30 minuter och det kommer finnas fika så att koncentrationen hålls uppe.

– Våran dröm och vision är att festivalen ska växa och att vi i framtiden kanske kan ta in både internationella grupper och regionala, hoppas Per Enequist.