• Östgötateaterns ensemble, med Sven Wollter i spetsen, bjuder in till en cabaret till förmån för hemlösa. Foto: Tommy Pettersson

Teaterafton för stadens hemlösa

I Linköping finns ett härbärge för hemlösa som Stadsmissionen står bakom. Här samlas några av samhällets mest utsatta människor. På Östgötateatern i Linköping görs en cabaret till förmån för stadens hemlösa, den 14 oktober.

När vintern blev till vår i fjol, tog Sven Wollter initiativet till en afton för allmänheten med musik, stepp och akrobatik på Stora teatern i Norrköping. Syftet var att samla in pengar till Norrköpings hemlösa. 597 personer dök upp och samlade tillsammans in 65 396 kronor.

Ideella krafter

Nu är det dags igen, denna gång i Linköping.

–Det här är ett uttryck för mänsklighet och solidaritet. De flesta som är med på scen kommer från teatern och samtliga gör det här ideellt till förmån för Linköpings hemlösa, säger teaterchef Johan Celander.

Kalla nätter

Vintern kryper närmre in på huden. Morgnarna är frostiga och det biter i kinden medan höstluften piskar på. Att leva utan ett hem att omslutas av och värmas utav innebär en enorm påfrestning och försämrad livskvalitet.

Skänk en slant

Arrangemanget på Östgötateatern har fri entré men publiken får gärna skänka en slant istället, efter egen förmåga och vilja.

–Det finns inte så mycket att berätta om arrangemanget då jag tycker det talar för sig självt. Däremot kan jag säga att Sven Wollter håller ihop programmet samt agerar konferencier. Det bjuds på dans, musik och mycket mer. Jag själv kommer att ge ett litet uppträdande också, avslöjar Johan Celander. Pengarna går oavkortat till Stadsmissionens härbärge i Linköping.