• Tränaren Martin Sjögren tror på sitt lag. Foto: Stefan Hedström

Tempen på årets LFC

Ett stabilt lag

13 april startar LFC säsongen borta mot Piteå. Med få skador och få nya spelare känner sig tränaren Martin Sjögren lugn. – Det känns bra. Det är bättre nivå på laget nu, än vad det var samma tid förra året.

– Vi har fått en helt annan kontinuitet, då det är ungefär samma lag som förra året med endast fem nya spelare. Förra året hade vi elva nya, vilket är ett helt nytt lag, berättar Martin Sjögren.

Japansk toppspelare

Ett stort avbräck för laget är att forwarden Linda Sällström drog på sig en korsbandsskada och väntas inte vara tillbaka på länge. Av anledningen av detta köpte man in den japanska mittfältaren Aya Nogushi. Sjögren förklarar varför.

– Vi har redan nu flera mittfältare som även kan spela som forwards, så vi väljer att öka balansen i truppen. På så sätt får vi större flexibilitet på fler spelare.

Backen Magdalena Ericksson har dragit av ett ledband, men väntas tillbaka till premiären.

Aya Noguchi

Liksom många av hennes landsmän, är 26-åriga Aya Noguchi en väldigt teknisk spelare. Hon har stor spelförståelse och är mer en passningsspelare än en renodlad närkampsmittfältare, något som tränaren går åt i sin spelstil. Hon är köpt från New York Magic.

– Vi är rent ut sagt jävligt nöjda med detta, menar Sjögren.

Halva plånboken

– Resan var lång förra året, men vi gjorde en jätteutveckling och kom till slut trea. Vi siktar självklart på att hela tiden förbättra oss. Vi kan slå alla lag, vilket vi visade förra året. Detta trots att vi inte alls har samma ekonomi som topplagen Malmö och Tyresö, avslutar Sjögren.