• Irma Granstam laddar sin backhand. Foto: Stefan Hedström
  • Izabelle Persson jagar boll. Foto: Stefan Hedström
  • Tränaren Roger Stenqvist. Foto: Stefan Hedström

Tennis större än någonsin

Alla åldrar välkomna

Det är bara fler och fler som börjar spela tennis och bredden i ålder blir bara större och större. En av klubbarna är TK SAAB.

Tränaren Roger Stenqvist är heltidsanställd i klubben sedan november 2006 och har även en historia i en tysk klubb, där han var huvudtränare i åtta år.

– Jag har sett en klar ökning. Tydligast har jag sett det på sommarterminen, berättar Roger Stenqvist.

Bredd

– Det är en liten klubb, men vi producerar hela tiden nya duktiga spelare. Sedan är det ju inte bara tävlingsspelare vi har, utan tennis är ju en bra motionssport och många ser det även som ett socialt sätt att umgås med vänner, berättar Roger Stenqvist.

För de minsta

Något unikt som TK SAAB har är microtennis som de startade med 2006. Där kan barn börja spela redan i treårsåldern. Man spelar med mjukare bollar och man lär barnen att förbättra sin motorik.

Två talanger

Irma Granstam och Izabelle Persson är två talanger på bara tio år som älskar att åka land och rike runt för att tävla. De tränar upp till fem pass i veckan plus ett par fysikpass, vilket gett utdelning med många turneringsvinster och en inställning att bli tennisproffs.

– Roligast är att tävla och att träffa kompisar. Gillar att träna inför tävling också, säger Izabelle Persson.

- Nu i helgen ska vi åka på lagturnering i Investor Cup, det är för tolvåringar men jag hoppas det går bra, berättar Irma Granstam.

Ofta får tjejerna möta äldre spelare. Izabelle Persson tog sig ända till regionsfinal för flickor elva år i årets SEB Next Generation i Båstad.