• Thin Lizzys klassiska sättning med Brain Robertson, Scott Gorham, Brian Downey och Phil Lynott. Foto: Jörgen Holmstedt

Thin Lizzy till Skogsröjet

Visserligen är Thin Lizzys ikoniske frontman Phil Lynott död sedan 30 år men det hindrar inte bandet att leva i högönsklig välmåga. Den första helgen i augusti kommer bandet till Rejmyre och Skogsröjet för sin enda spelning i Skandinavien under sin jubeliumsturné bestånde av endast fem spelningar totalt. 

Få band finns så djupt rotade i folks sinne. Thin Lizzy älskas av de flesta och då för både sina melodiösa låtar och sin musikaliska bredd. Deras plattor fortsätter att sälja långt efter bandet var nedlagt. Thin Lizzy bildades redan 1969 och lades ner 1983. Thin Lizzy släppte tolv studioplattor samt, vad som ibland brukar beskrivas världens bästa livealbum, "Live and dangerous" 1978 där de är på sin absoluta topp rent musikaliskt och de båda gitarristerna Brian Robertsson och Scott Gorham glöder i låtar som "Emerald" och "Dont belive a word".

Glad festivalgeneral

– Otroligt glad och nöjd med bokningen av Thin Lizzy. Ett av de 3 stora under min uppväxt som verkligen fick mig att bli rocker. Dessutom trivdes Mr Gorham alldeles utmärkt på Skogsröjet senast med sitt andra band Black Star Riders och det känns skapligt tungt att vi får en av fem unika anniversery show och enda Skandinavienspelning.

– Thin Lizzy kommer att fira att det är 40 år sedan mästerverket "Jailbreak " släpptes samt hedra att det är 30 år sedan ikonen och frontmannen Phil Lynott upptogs i rockhimlen. Thin Lizzy kommer bjuda oss på en hejdundrande show i sommar och jag är så glad att vi lyckats med den här bokningen. Delar av Thin Lizzy spelade i Folkets park den i Norrköping den 17 augusti 1983 med Kalle Baah som förband.

Thin Lizzy -anniversery show består av:

Scott Gorham-gitarr

Damon Johnson-gitarr

Ricky Warwick - sång

Darren Wharton- keyboard

Basist presenteras senare

Samt den grymme Mikkey Dee på trummor