• Anna Tholmark omgiven av Ola Fredriksson och Tommy Törnqvist. Foto: Tommy Pettersson
  • (Nästan) hela personalstyrkan framför den nya lokalen. Foto: Tommy Pettersson. Foto: Tommy Pettersson

Tholmarks finns nu på Torvinge

Tiden går fort även i uthyrningsbranschen. För fem år sedan invigde man nya lokaler på Tornby men sedan 21 november finns Tholmarks Uthyrning i Torvinge istället. Anledningen till att vi flyttar, är att vi beslutade oss för att själva äga vår fastighet som vi har vår verksamhet i. Det är alltid betydligt bättre att äga sin fastighet än att hyra, menar vd Anna Tholmark.

Det är bara fem år sedan Tholmarks flyttade in i nya lokaler på Tornby men nu är det alltså dags igen. För några helger sedan flyttade personal och ledning gemensamt in i de nya lokalerna på Torvingegatan 18.

– Vi ville ju inte att våra kunder skulle märka av eller drabbas av flytten, så vi hade öppet hela fredagen, flyttade sen hela verksamheten under lördagen och söndagen, säger vd:n Annan Tholmark.

Logistik och planering bakom flytt

– Vi hade dock inte klarat detta utan en bra planering och en genomtänkt logistik. Men helt avgörande var vår personal som ställde upp och verkligen lade ner sin själ i projektet, tillsammans med ett antal andra starka och arbetsvilliga själar, menar Anna Tholmark vidare och visar med handen hur mycket yta som ockuperades med flyttkartonger då man äntligen var på plats i den 3 000 kvadratmeter stora bygganden.

Tidigare låg här Recon, men nu huserar alltså Tholmarks här med all sin utrustning för uthyrning av byggmaskiner, liftar och bodar/containrar, lastmaskiner och teleskoplastare med förare i form av, personal, butik, uthyrning och verkstad. Man flyttar från ett riktigt A-läge i Tornby till ett blivande A-läge i Torvinge, ett område som kommer att bli attraktivt i och med byggandet av Ostlänken. För kunden blir det smidigare att slippa alla köer i Tornby, som kontinuerligt tenderar att öka som handelsområde hela tiden, inflikar Anna Tholmark.

Byggt om

– Byggnaden har genomgått en ganska så rejäl förändring. Vi har bytt fasad och byggt om samtliga kontors, uthyrningsutrymmen. Mycket händer och spännande saker är på gång framåt, menar Anna Tholmark vidare som ser ljust på framtiden för sitt företag i den gynnsamma byggkonjunktur som råder.

Ostlänken är ett jätteprojekt som med all sannolikhet ska igång 2017 och som kommer att sluka både människor och maskiner i massor. Förutom det, så är det mycket andra byggprojekt som kommer och är igång, menar Ola Fredriksson, depåchef Linköping. Vi satsar mycket på att ge våra kunder den service som de behöver och efterfrågar. Att vi nu dessutom som uthyrningsföretag även erbjuder maskinförartjänster är en bra komplettering. Allt är ju så mycket mer än att bara hyra ut maskiner.

Säkert!

– Vi arbetar även mycket med säkerhet och genomför utbildningar inom fallskyddsselar, mobila arbetsplattformar, säkra lyft med mera. Vi specialanpassar och skräddarsyr utbildningar efter kundens önskemål, tillägger Tommy Törnqvist, utbildningsanvarig centralt. Förr kunde man se vikande kurvor i byggbranschen ungefär vart tredje år, det gör jag inte längre, avslutar Anna Tholmark, vd, vid vårt samtal.