• Rhonda Sigland och Lotta Klinteskog Ericson jobbar båda två på Badrumsbyggarna i Norrköping. Foto: Max Elofsson
  • Rhonda och Lotta arbetar. Foto: Max Elofsson
  • Handfat i olika designer finns att välja mellan. Foto: Max Elofsson

Tidlös design är det nya

I Klockaretorpet hittar vi Badrumsbyggarna, ett företag i Comfort-kedjan, som inriktar sig på att hjälpa kunder med allt från hela badrumsrenoveringar till mindre servicejobb som byte av en wc-stol eller en köksblandare.

Allt oftare kommer kunder in och vill ha hjälp med en "light-renovering" där de vill ha en uppfräschning av ett badrum inför ex vis en försäljning, och då hjälper de även till med det också.

– Att renovera ett badrum är en investering i boendet och naturligtvis oerhört viktigt att det blir rätt i både avseende, utseende och kostnad, säger Rhonda Sigland.

Bra design och funktion

Rhonda Sigland arbetar som projektledare och hjälper kunden från det första besöket, genom ideér och ritningar, kontakten med hantverkare under projekttiden, till dess att badrummet är besiktigat och klart att tas i bruk.

– Trender är bra, för ofta innebär det förbättringar, men våra mål är nöjda kunder, bra design och funktion, säger Rhonda Sigland.

Miljötänk

Enligt Rhonda och säljaren Lotta Klinteskog Ericson är kunderna i dag mycket mer medvetna om vilka val och vilken stil de vill ha i sitt badrum, men många gånger är det svårt att skapa sig en bild av det färdiga badrummet och då är det bra att få det uppritat i 3D. Där kan kunden se andra lösningar, ändra kakel och "flytta runt" inredningen, för att finna det ultimata resultatet.

– Kundkontakten är viktig och någonting vi prioriterar, säger Lotta Klinteskog Ericson.

Badrumsbyggarna har en strävan att ha ett brett urval med bra miljötänk där kvalitet och tidlöshet går före trender. Idag är det mycket marmor, mässing och koppar och ska man nämna några nyheter så är det kanske att det går att beställa inredning i önskad färg på NCS-skalan. Inredning inspirerad av naturen är också inne, tvättställ i sten och granitkeramik för golv och eventuellt vägg som ser ut som trä eller betong, har blivit populärt.