• Håkan Karlsson och  Peter Jonsson har haft fullt upp i veckan. Foto: Tommy Pettersson
  • Kamp mellan Hycklinge, Horn och ett linköpingslag. Foto: Tommy Pettersson

Till minne av Håkan Sandberg

Hjulsbro vann Team Sportia Cup 2013 men det kanske inte är det mest viktiga i sammanhanget. Fotbollscupen drogs ursprungligen igång av Håkan Sandberg för drygt åtta år sedan och den växer stadigt i omfång sedan dess.

Division tre-laget Hjulsbro tog för andra året i rad hem inomhusturneringen på konstgräset i fotbollshallen i Ryd och de var naturligtvis glada över det. Laget gav också beröm till arrangerande föreningar, LBK/Gottfridsberg och många kom också fram och pratade gamla minnen.

Mångsidig idrottsmänniska

Team Sportia Cup fyllde ett behov när den startade och gör det fortfarande. Många hade efterfrågat en seniorcup för herrar inomhus och då tog fotbollsprofilen Håkan Sandberg tag i detta. Håkan involverade Peter Jonsson och de båda såg också cupen som ett sätt att utnyttja hela hallen. 

– Då, för åtta år sedan var Sandberg tränare i ”Gotte” men han har även varit spelare och tränare i flera klubbar; bland annat i Åtvidaberg, Hemgårdarna, Örtomta, Västerlösa och Stjärnorp, berättar vännen Peter Jonsson.

Nystartad fond

Fotbollscupen i Ryd samlade 40 lag från hela regionen och nu planeras det för insamling till en fond för att ytterligare hedra Håkan Sandbergs minne.

– Den här inomhushallen är bra och den innebar ett lyft för fotbollen när den kom men vi skulle behöva fler hallar, helst med elvamannamått, säger Håkan Karlsson från LBK/Gottfridsberg.

Håkan Sandberg gick bort i cancer i juli 2013 och han hade då haft många roller inom fotbollen, alltid lika uppskattad. Håkan var en riktig eldsjäl för fotbollen i länet. Han var den bussiga killen som alltid spred glädje omkring sig och han var samtidigt en stor förebild för många ungdomar i Linköping med omnejd.