• Sandra Karlsson är en av zumbainstruktörerna. Foto: The Studio

Timmar av dansglädje

200 minuter. Så länge kommer det att dansas zumba i Krokek i Norrköping den 7 februari. Fem instruktörer bjuder på fyra svettiga pass med latinamerikanska rytmer. Såväl barn som vuxna får komma och dansa, men åldersgränsen är åtta år.

–Det bästa med zumba är gemenskapen och det är också en väldigt härlig motionsform. Det behövs inga förkunskaper för att vara med på vårt zumbamaraton, man får anpassa passen efter sin egen förmåga. Om man blir trött är det bara att ta det lugnt, säger dansinstruktören Sandra Karlsson som är en av instruktörerna när det är dags att dansa zumba i Råsslahallen.

”Väldigt positiva”

Förra året hölls zumbamaraton för första gången i Krokek. Eventet lockade 85 personer, allt från nioåringar till pensionärer.

–De jag pratade med var väldigt positiva och tyckte att det var jätteroligt! Alla utom två var med från början till slut, berättar Sandra Karlsson.

Hoppas på fler maraton

Just nu är inga fler zumbamaraton inbokade i Krokek. Men Sandra Karlsson hoppas att det kommer fler tillfällen när alla danssugna får skaka loss till den medryckande musiken i flera, flera timmar.

Emma Taube Sjöstedt

emma.taube@linkopingsposten.se