• Johnny och Madelene blickar ut mot Linköpings största stadsbad. Foto: Julia Kimell
  • Madelene Bälter och Johnny Solie visar runt på den nya terrängbanan. Foto: Julia Kimell

Tinnerbäcksbadet med ny träningsstation

Den somriga badplatsen mitt i stan

För den bad- eller solsugne som vill leka loss eller koppla av står Tinnerbäcksbadet tillgängligt hela sommaren. I år bjuds det på ett par nyheter kring det 26-gradiga vattnet då en 900 meter lång terrängbana flyttar in runt igenvuxna trappartier på bakgården samtidigt som motionsstationer och instruktörsledd träning ges mer utrymme.
– Det är svårt att flytta Linköping till kusten, men vi vill vara lite kaxiga och säga ”Byt Mallis mot Tinnis”, säger Johnny Solie som är hälsoinspiratör, och Madelene Bälter, receptionsansvarig, som nu laddar för sommarens glada upptåg i badet.
Någon solgaranti kan de förstås inte ge, men däremot är det alltid varmt i vattnet. De klassiska barnleksakerna är på plats, och dessutom finns den stora uppblåsbara Wibit-hinderbanan placerad i badsjön även i år.

Roligt med barnfamiljer

– Det vi kräver för hinderbanan är att man ska vara 10 år och ha 25 meters simkunnighet. Annars kan man ju ta det lite lugnare i trampbåtarna eller solstolarna. Förra året märkte vi att barnfamiljerna började hitta tillbaka hit, och det är självklart roligt, säger de.
Den nya multiträningsstationen var på gång när sommartidningen var där på besök och den ska tillsammans med träningsstigen locka till motion innan badet, och för bollälskaren finns både bollplan, boule och till och med vattenpolo.
– Kroppen är det bästa redskapet vi har, och tanken är att man ska kunna träna precis samma övningar som man brukar göra inomhus fast ute nu under sommaren. Intervallträning på det här sättet är det bästa både för styrka och kondition.