• Bloggen fyller tio. Det är värt att fira med bubbel menar Tobi. Foto: Privat

Tobi fyller tio år

Linköpingsprofilen, skribenten och arrangören Tobias "Tobi" Pettersson har även haft en blogg som nu firar tio år vilket kan göra den till en av Linköpings äldsta.

Under tio år har Tobias Pettersson bloggat om högt och lågt på adressen tobi.blogg.se och man har även fått ta del av hans resor jorden runt, en fredagsfräckis samt nöjeslivet i Linköping.

– Jag skrev dagbok under många år innan jag började blogga så det blev ganska naturligt att jag gick över till nätet. Anledningen till att jag började var också att flera andra i min närhet hade skaffat egna bloggar och jag ville så klart inte vara sämre, säger Tobias "Tobi" Pettersson.

Yngre än Carl Bildt

– Min blogg är bara ett år yngre än Carl Bildts och han var väl den första som bloggade regelbundet i Sverige så vitt jag vet. Min blogg innehåller 9 093 inlägg. Det blir två och ett halvt inlägg om dagen. Från början var det en del trams och jag visste nog kanske inte riktigt hur jag skulle göra eller skriva men det har sakta men säkert fått en annan ton. Jag lägger dessutom upp en del saker jag skriver där, krönikor och recensioner bland annat. Men min blogg är nog som bäst när jag är ute och reser. Förr fanns det ju få internetcaféer och det var dålig med WiFi i Asien där jag reste runt då för tiden men numera har jag ställt kosan till bland annat USA och Sydamerika, och där har det sett annorlunda ut med tillgången till internet. Annars tror jag inte att den ändrats så mycket. Rent innehållsmässigt så är det ganska mycket samma nu som då, säger bloggaren.

Fräck fredag

– Ett mycket uppskattat inslag är fredagsfräckisen. Jag har en god vän som har ett aldrig sinande lager av fräckisar som han gärna delar med sig av. De som följer mig vet vem han är, skrattar Tobias som i framtiden önskar sig ytterligare läsare till bloggen och eventuellt kommer han att starta en blogg för bara resor i framtiden.

Tobi i korthet

Namn: Tobias "Tobi" Pettersson

Yrke: Frilansskribent och artistbokare

Aktuell: Har en blogg som firar tio år.