• Tom Skarin tar nu över som ordförande i ÅFF. Foto: Anna Ek
  • Vice ordföranden blir nu ordförande. Tom Skarin tar klivet upp när Jan Svensson slutar. Foto: Anna Ek
  • Tom Skarin tror på ÅFF. Foto: Anna Ek

Tom Skarin tar över klubban

Jan Svensson överraskade nog många ÅFF-are när han trädde tillbaka som ordförande för ÅFF. Nu tar vice ordföranden Tom Skarin över ordförandeklubban i föreningen.

Visst var det en överraskning och visst är man lite tagen på sängen i föreningen, men nu kliver vice ordföranden Tom Skarin som ordförande fram till nästa årsmöte i februari 2015.

– Det är i den ordningen som det ska ske, att om den ordinarie ordföranden kliver av så får den som är vice kliva in och ta över. Där tvekade jag inte en sekund även om både jag och styrelsen nog blev lite tagna av Jannes beslut. Det kom visserligen inte som en direkt överraskning då han redan i somras aviserat att han funderade på att kliva av men av något skäl blev han kvar över årsmötet och slutade nu.

Fem framgångsrika år

Jan Svensson har varit ordförande för ÅFF under fem framgångsrika år som cementerat dem i toppfotbollens högsta serie. Det är något Tom inte har för avsikt att ändra på.

– Janne har gjort ett enormt jobb med föreningen och med den typ av ordförande han varit så kanske fem år är en ganska lagom tid. Han är ju väldigt engagerad i det han gör och han har verkligen gjort ett bra jobb med föreningen och allt runt omkring den som arenan, menar Tom Skarin och säger att han nog kommer att försöka delegera mer och få både anställda och frivilliga att känna sig än mer delaktiga. Att Janne hoppade av berodde inte på någon schism eller att det ”är en spricka i styrelsen” som man har kunnat läsa i sociala medier, utan Janne tyckte det var dags att sluta och där är det punkt.

107 år

– Vi har funnits i 107 år som förening och vi kommer att hänga med ett tag till. Ingen är heller oersättlig och det är sådant en styrelse måste ha i åtanke och jobba utifrån, menar Tom Skarin vidare och berättar samtidigt att nu när säsongen sätter igång så pirrar det lite extra i magen.

– Nu i veckan som gick hade vi en kickoff på Stallet för sponsorer och då är alla spelare med och sedan på möter vi Elfsborg i första matchen. Ett lag vi haft lätt för att slå, säger den nytillträdde ordföranden med ett litet leende i ögonen. När vi träffar Tom Skarin är det sex dagar innan matchen så därför vet vi inte hur det gick. Men det är det som är spännande med idrott att inget är självklart eller givet.

Ett starkare lag

– På pappret har vi ett bättre lag nu än både 2012 och 2013. Vi är starkare och det känns otroligt bra just nu. Förra året kom vi på åttonde plats och det är min ambition att slå under det kommande spelåret, avslutar ÅFF:s nya ordförande Tom Skarin.