• Vi hittade Tomten på Nygatan. Foto: Tommy Pettersson

Tomten på besök i Linköping

I helgen var den riktiga tomten på besök här i Linköping. Trots att han har mycket att göra inför julen så hade han tid med en liten intervju, där han berättade om sina julförberedelser.

Tomten bor i Kindaskogarna i Kisa tillsammans med Tomtemor och nissarna. Han har inga renar så varje julafton är han tvungen att bengå till staden för att dela ut julklapparna som han har i sin stora tunga säck.

Nissar i arbete

Nu har Tomten vilat hela året och känner sig peppad och redo för julen. I verkstaden är nissarna i full gång med att arbeta så att de ska hinna göra klart alla julklapparna i tid. 

– Det finns jättemånga snälla barn här i Linköping det här året,  så det blir väldigt många julklappar som ska göras. Listorna med barnens önskningar är också mycket långa i år, men trots det känner jag att vi klarat av det fram till julafton, säger Tomten.

Tomten uppmuntrar även barnen till att skriva klart sina önskelistor så fort som möjligt för bättre förutsättningar.

Tomtemors gröt

Tomten är väl förberedd för julen och han har till och med tittat ut en julgran i skogen som han tänker hugga ner och pynta med färggranna kulor och massvis med glitter. Sedan har Tomtemor redan börjat laga lite tomtegröt, vilket är det bästa Tomten vet. Det kan man tycka är lite tjuvstart, eftersom att snön inte ens kommit än, men det kanske är skönt med lite julstämning redan nu.

Om du också vill få chansen att träffa Tomten innan julafton ska du komma till Trädgårdföreningen den 23 november.

– Där kommer jag vara under dagen och ta emot allas önskelistor, vilket jag verkligen ser fram emot, säger Tomten.