• Mats projektledare från Stångåstaden, Anders Stjärnberg Stångåstaden och St Kors vd Johan Kristiansson. Nu börjar utemiljön ta form upp i Vallastaden. Foto: Tommy Pettersson

Torget i Vallastaden tar form

Spadtag för nytt studentboende

I måndags var det dags att ta ännu ett spadtag i Vallastaden och denna gång för ett nytt studentboende. Här bygger man både studentlägenheter och vanliga hyresrätter. Klart ska det vara till den stora bomässan 2017.

Vill man se en ny stadsdel växa fram så skaman bege sig till Vallastaden och allt som händer där. I måndags var det dags att återigen ta ett spadtag en den växande statsdelen för 31 vanliga lägenheter samt även då 183 studentboenden med vidhörande lokaler.

Det är Stångåstaden, Studentbostäder och Sankt Kors som tillsammans sätter spaden i jorden.

– Nu startar vi det här bygget och det ska vara klart till Bomässan 2017, säger Stångåstadens fastighetschef Anders Stjärnberg och ser inte det minsta orolig ut. Bredvid står St Kors vd Johan Kristiansson och strax intill Simon Helmér, vd för Studentbostäder.

Billigare och dyrare

– Att bygga bostäder för studenter är både billigare, i och med att det går åt en mindre yta per lägenhet, men är även dyrare då det blir fler badrum och kök att utrusta, menar Anders Stjärnberg vidare.

Delar av studentbostäderna har ritats eller tagits fram med hjälp av arkitektstuderande som varit med en tävling man utlyst och där man sedan utgått från vad studenterna kom fram till och vilka behov och önskar de haft. Just nu påminner byggarbetsplatsen mer om en krigzon men redan nu kan man ana mycket av de ”gröna lungor” som i ordning ställts i form av vattenvägar och planerad växtlighet.