• Tävlingsledarna Helena Persson och Anna Ahlbeck gratulerar vinnarlagets representant Linda Eskilsson från Parsplåtgruppen AB. Foto: Dennis Petersson

Tornbys mest hälsosamma företag

Det blev Parsplåtgruppen AB som till sist fick lyfta den ärofyllda bucklan i Tornbys första upplaga av tävlingen "Motionsrace". Av totalt 15 lag fick de ihop flest poäng och fick bestämma vart de insamlade pengarna på 1 130 konor skulle skänkas. Valet föll på Barndiabetesfonden.

Tävlingen Motionsrace är en tjänst från Linköpingsföretaget AktiveraMera. Det går ut på att företag, kommuner eller parker går samman och under sex veckor försöker samla ihop så många poäng som möjligt genom att göra hälsosamma val under vardagen. 

– Vi vill få Sverige i rörelse. Det handlar både om att öka hälsan hos företag men också stärka teamkänslan, det får man lite på köpet genom den här tävlingen. Vi vill att alla människor ska orka mer, även när de går hem från jobbet ska de vara pigga och glada, det gynnar företagen, säger tävlingsledaren Anna Ahlbeck.

Debut för Tornby

I Mjärdevi Science Park är tävlingen etablerad, men för Tornbys företagspark var det den första upplagan någonsin. 15 lag deltog och totalt var 113 medarbetare som engagerade sig i poängjakten. Vinnande laget blev Parsplåtgruppen AB strax före Sven Almevik Bil AB och X-Force Linköping.

– Det har varit jättekul, det har verkligen blivit en kickstart. Jag har börjat cykla till jobbet vilket jag inte gjort förut, så att vinna känns jätteroligt, säger vinnarlagets representant Linda Eskilsson.

En ny omgång

Totalt samlades 1 130 kronor in under tävlingen vilka det vinnande laget valde att skänka till Barndiabetesfonden. Den 27 mars är det dags igen, då återkommer Motionsrace till Tornby för en ny omgång.

– Vi hoppas tävlingen ska sprida sig ännu mer till våren och att fler företag ska vilja delta, avslutar Ahlbeck.