• Slottsväggen kommer att utnyttjas i år igen. Foto: Tommy Pettersson

Traditionen viktig när nyåret firas

När 2017-års inträde ska firas är det på Borggården festen börjar. Med ett gediget program och en färgsprakande ljusshow är arrangemanget en hyllning till Linköping. Arrangörerna på Visit Linköping & Co hoppas på fullt hus. – Vi vill skapa ett traditionsenligt firande, säger projektledaren Claes Lauritzen.

Att inleda nyårsaftonskvällen tillsammans med tusentals andra Linköpingsbor, med Domkyrkan i bakgrunden och Borggården vid fötterna, har blivit en viktig tradition för många. På uppdrag av kommunen är det Visit Linköping & Co som anordnar årets upplaga, och för dem har just traditionen varit en viktig detalj i planeringen.

– Vi vill skapa ett traditionsenligt och trevligt program. Det har aldrig varit viktigt att ha några stora och kända artister, utan det ska vara en högtidlig stund med glädje och musik, säger projektledaren Claes Lauritzen och fortsätter:

– Det går att skruva och ändra på många andra arrangemang, men vi känner att vi vill hålla kvar vid traditionen och det koncept som finns.

Med kärlek som tema

Temat för kvällen är de fyra elementen jord, vind, eld och vatten, som tillsammans med kärleken genomsyrar hela kvällen. Med borgmästare Helena Balthammar som högtidstalare och artisterna Magnus Bäcklund, Eleonor Leone och Marie Ljung som musikansvariga, tillsammans med husbandet under ledning av kapellmästare Pelle Lindh, tror projektledare Lauritzen på en lyckad nyårskväll.

– Vi tyckte att det skulle vara roligt att använda slottsväggen i ännu större utsträckning i år, så vi har ett par överraskningar på gång under kvällen. Blir det bara bra väder, utan något regn, så tror jag det blir väldigt välbesökt. Vi hoppas på mellan 5 000 och 6 000 besökare, avslutar Claes Lauritzen.