• Andrew Strugnell är mer än nöjd med sitt jobb. Foto: Stefan Hedström
  • Kapten Erik Knutsson servar. Foto: Stefan Hedström
  • Uppvärmning. Foto: Stefan Hedström

Tränare väljer vinter året om

LVC tillhör toppskiktet i elitserien

Volleybolltränaren Andrew Strugnell gör något väldigt unikt. Han tränar två volleybollag, båda på vintern. Strugnell har tränat Linköpings Volleyboll Clubs herrelitlag i åtta år under vintersäsongen, sedan tränar han Australiens landslag under deras vinterperiod.

– Läkare har varit på mig att det kanske inte är så nyttigt. Inte kylan, utan de få soltimmar jag får, vilket kan leda till A-vitaminbrist och depressioner. Men jag har det bra, har ett så otroligt stimulerande jobb. Det handlar verkligen inte om pengarna, för det hade jag kunnat få bättre i andra europeiska lag, utan jag gillar verkligen truppen, berättar Andrew Strugnell och fortsätter, när man älskar ditt jobb, vill man aldrig jobba igen.

Australien

Genom australiensiske Strugnell har det funnits ett utbyte av spelare mellan Australien och Sverige, men i år är det första säsongen som LVC:s herrar inte har några australiensare med i truppen.

- De svenska spelarna var helt enkelt bättre, inte alls med mycket, men bättre. Jag tror de har utvecklats mycket av utbytet av australiensisk volleybollkultur, menar Strugnell.

Fighting spirit

Herrarna tillhör toppskiktet i elitserien, men det betyder inte att de inte har saker att jobba med.

– Vi har spelat riktigt bra och vunnit mycket, men när vi fick Falkenbergsförlusten den 26 oktober upptäckte jag vad vi saknade; fighting spirit. Den australiensiska volleybollen är mer intensiv och aggressiv, vilket är något svenskarna måste jobba med, förklarar tränaren.

Siktet inställt

Kapten Erik Knutsson är inte orolig, utan vet vad han vill ha.

– Vi har vunnit många matcher i rad och vi vill självklart ha guldet. En av våra styrka ligger i god kommunikation. Vissa har spelat ihop under tio år. Sedan skadar det ju inte att ha Sveriges bästa tränare, avslutar Erik Knutsson.