• Kristina Edlund och Erik Nellmark vid Nulinks monter. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Paul Lindvall anser att Transportforum är viktig för stadens profil. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Michael Myhré, projektchef för C Linköping. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Transportforum viktigt för Linköping

Nordens största årliga konferens för transportsektorn var välbesökt även i år. – För Linköpings del är Transportforum jätteviktigt, det är en av de största konferenser som vi har. Transportforum sätter Linköping på kartan, både nationellt och internationellt, säger Kristina Edlund, ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden.

Den 8 och 9 januari var det dags för Transportforum igen. Konferensen arrangeras av Statens väg- och transportforskningsinstitut och har funnits sedan 1984.

–Det är otroligt spännande att forskare, tjänstemän, politiker och andra sakkunniga träffas på konferensen och pratar framtidsfrågor. I år ser jag att det är fler kvinnor som talar jämfört med tidigare år, och det tycker jag är positivt, anser Kristina Edlund.

Projektet C Linköping

C Linköping är ett projekt inom Linköpings kommun som har i uppgift att ha en helhetssyn på de stadsutvecklingsinsatser i Linköping som är kopplade till Ostlänken. Michael Myhré, projektchef för C Linköping, var på Transportforum för andra gången och tyckte att årets konferens var mycket innovativ.

–Jag tycker att det är bra att sådana här tillställningar finns, för så fort människor träffas kommer det fram idéer. När man planerar och ska bygga en ny, central stad och dessutom ska ta in en höghastighetsbana måste man sia om framtiden, och på Transportforum är det många samtal om framtiden.

”Viktig för stadens profil”

Även oppositionsråd Paul Lindvall var årets Transportforum, där han har varit många gånger genom åren.

–Vi är väldigt glada över att man har den här mötesplatsen i Linköping. Konferensen är viktig för stadens profil och den är även viktig för hotellen då de brukar ha fullbokat. För oss som är riktiga infrastrukturfantaster är det här som julafton, säger Paul Lindvall och skrattar.

3D-modell över Linköping

Under konferensen hade Nulink en monter för att berätta om Linköpings näringsliv.

–Det är väldigt många som kommer till Transportforum, både från Sverige och andra länder. Vi vill berätta om vilka möjligheter som finns här i Linköping och vad som är på g just nu, säger Erik Nellmark, marknadsansvarig på Nulink, och visar ett visualiseringsbord i montern som visar en 3D-modell över Linköpings stad.

–Det är lätt att hålla en dialog kring visualiseringsbordet, man kan exempelvis prata om samhällsbyggnadsprojekt och framtida utvecklingsmöjligheter.